Advokat: Radulović sa Dačićem bio samo u prijateljskim odnosima

Milutinović je naveo i da je Radulović i dalje spreman da dođe na suđenje u Specijalni sud u Beogradu i izloži dokaze u svoju odbranu.

"Radulović je bio spreman da otrpi pritvor i sve ostalo. Ja i dalje insistiram da on dođe i brani svoj stav u ovom postupku", rekao je njegov branilac na početku objedinjenog suđenja svim pripadnicima Šarićevog klana, na kom je predstavljana "argentinska optužnica, kojom je obuhvaćen Radulović".

Advokat Milutinović je naglasio da Radulović nije optužen kao vođa grupe, već kao jedan od optuženih i to osmi po redu na optužnici.

"Pominjanje Radulovića izaziva političku destabilizaciju. Danas se ne sudi grupi Rodoljuba Radulovića, jer je on na optužnici osmi po redu i to kao jedan od optuženih pripadnika te grupe", naglasio je on.

Radulovićev advokat je najavio da će u toku suđenja dostaviti dokaze da njegov branjenik nije bio u kontaktu samo sa pojedinim pripadnicima Šarićevog klana već i sa političkim i privrednim strukturama u Srbiji, kao i van nje.

Prema njegovim rečima, odbrana "juri" ne samo po Srbiji već i po Grčkoj, Italiji, Švajcarskoj, i prikuplja dokaze u Radulovićevu korist.

Na početku današnjeg objedinjenog suđenja svim pripadnicima klana odbeglog Darka Šarića, koji su optuženi za krijumčarenje ukunpno 5.754 kilograma kokaina iz Urugvaja, Argentine i Brazila, zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić je pročitao navode "argentinske optužnice" koja je podignuta u oktobru prošle godine.

Sud je razdvojio postupak prema optuženom Darku Tošiću, koji je u bekstvu, pošto na suđenje nije došao njegov branilac Dragan Simić.

Advokat Simić je, prema rečima predsednika sudskog veća Siniše Petrovića, uredno pozvan na suđenje, ali da nije sud obavestio o razlozima zbog kojih nije pristupio.

Osim Šarića i Radulovića, u bekstvu su Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Nikola Dimitrijević, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović.

Njima će se suditi u odsustvu, jer su u bekstvu i za njima je raspisana interpolova poternica.

Na optuženičkoj klupi je svega sedmoro optuženih: Željko Vujanović, Marko Dabović, Živko Sibinski, Boban Stojiljković, Miloš Cajić, Borislav Tuljić i Aleksandra Mišić.

Svedoci saradnici su Draško Vuković, Radan Adamović, Nebojša Joksović i oni se ne izuzimaju od optuženja iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao "nagrada" za saradnju u rasvetljavanju krivičnih dela.

(Izvor: Tanjug, Novosti)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.