Srbija među najbezbednijim turističkim destinacijama

Nakon brutalnih silovanja i ubistava posetilaca u Brazilu i Indiji, kanadsko Ministarstvo spoljnih poslova sačinilo je interaktivnu mapu pomoću koje posetioci mogu da se informišu o bezbednosti u državi koju žele da posete, prenosi 021.rs.

Zelenom bojom označene su države koje važe za najbezbednije, i u njih spadaju Sjedinjene Američke Države, Australija i Novi Zeland, kao i najveći deo Evrope.

Što se regiona tiče, zemlje okruženja su uglavnom bezbedne, osim Bosne i Hercegovine, gde se preporučuje "povećan oprez", i Albanije, gde se preporučuje "izbegavanje pojedinih oblasti".

Najnebezbednije države na svetu su, prema njihovim podacima, Severna Koreja, Sirija, Irak, Avganistan, Mali, Niger, Sudan, Južni Sudan, Centralnoafrička republika i Somalija, za koje se turistima ne preporučuje bilo kakav oblik putovanja.

Za ostale zemlje, kao što je Libija, turistima se savetuje da izbegnu putovanje ako baš nije neophodno. Ova mapa takođe obuhvata regije koje treba zaobilaziti, kao i vreme kad treba, a kad ne treba putovati. U Meksiku, oni koji putuju u Monterej, u državi Novi Leon, trebalo bi da izbegnu kretanje ulicama posle zalaska sunca, kao i da se drže predgrađa San Pedro Garza Garsia.

Bezbedna mesta za putovanje prema mapi su Australija, Bocvana, Kanada, Čile, veći deo Evrope, Grenland, Island, Novi Zeland, Malezija, Južna Koreja, SAD i Urugvaj.

Savet je da bez obzira gde planirate da putujete, više puta proverite onlajn savete za putovanja: jednom kad planirate put, i drugi put neposredno pred polazak.

Interaktivnu mapu kanadskog Ministarstva spoljnih poslova možete pogledati ovde.

(Izvor: 021.rs, Novi magazin)

Pogledajte još