Nisam ljubomoran

Nisam ljubomoran, ali ako bi mogla do kraja života da ne progovoriš više ni sa jednim muškarcem...

Nisam ljubomoran, ali primetio sam da te onaj seljak koji prodaje voće na pijaci malo čudno gleda. I pekar. I komšija sa trećeg sprata. I onaj dekica iz prizemlja. I njegov pas.

Nisam ljubomoran, ali kuda si krenula tako neozvučena, bez kamerice i mikročipa?

Nisam ljubomoran, ali evo, doveo sam vam ovu moju devojku da je čipujete, ako nije problem?

Kako to mislite, ne radite ljude nego samo pse? Pa kakav ste vi to doktor? Kako to mislite, veterinar?

Nisam ljubomoran, ali ako bi mogla da mi objasniš zašto si mi se, dok si bila sa "drugom" na kafi, javila na pozive u 16:22, 16:25, 16:28, 16:34 i 16:37, a nisi na poziv u 16:31? Kako to misliš, bila si u toaletu? Sama? Sigurno? Dobro, samo pitam. Ali ne verujem ti.

Nisam ljubomoran, ali ako samo još neko kao slučajno pozvoni, a ustvari je hteo da upali svetlo u hodniku ili "samo da pita u kom stanu stanuju Petrovići", ubiću i njega i tebe i sebe, a posle toga tek ne odgovaram za svoje postupke!

Nisam ljubomoran, ali nije u redu to što si formirala porodicu sa drugim iako mene nisi još ni poznavala. Srećom, uvek možeš da se razvedeš. Kako to misliš, a šta sa decom? Pa čemu nam služe ovolika prihvatilišta, pobogu?

Nisam ljubomoran, ali doći će popodne ljudi iz servisa da ti ugrade lavlju kandžu na Venerin breg.

Nisam ljubomoran, ali malo mi je sumnjivo što se baš svakog jutra tuširaš i oblačiš čist donji veš. Evo, razmisli i sama. Baš svakog jutra?! Nerealno.

Nisam ljubomoran, ali privatni detektiv te je danas izgubio iz vida na tri i po minuta negde u okolini pijace... Kako to misliš, to je jako kratko vreme? Valjda JA najbolje znam šta sve može da se uradi za tri i po minuta!

Nisam ljubomoran, ali kupio sam ti ovaj divni trodelni komplet: feredža, sredjnjevekovni viteški oklop i skafander - model "Feliks". Za po kući i oko nje. Eventualno za do kontejnera. A za posao ćemo smisliti nešto konzervativnije, manje provokativno.

Nisam ljubomoran, ali primetio sam da se stalno smeškaš dok čitaš tu knjigu. Šta ti je to? Kišon? Ko je taj? Izraelski humorista?! Svašta. Pa šta to on ima što ja nemam?

Nisam ljubomoran, ali kupio sam ovaj detektor laži na rasprodaji povodom zatvaranja jedne neprofitabilne stanice MUP. Samo da proučim uputstvo pa ćemo ponovo porazgovarati o onom zgodnom mladom prodavcu voća sa pijace.

Nisam ljubomoran, ali mislim da provodiš previše vremena sa tim "drugarom iz osnovne škole". Kako to misliš, večera jednom na svakih deset godina od mature nije previše?

Nisam ljubomoran, ali pomalo mi je sumnjivo to što baš svakog radnog dana ideš na posao u radno vreme. Je l' ima nešto što bi trebalo da znam?

Nisam ljubomoran, ali ako taj tip samo još jednom lajkuje status one ribe koja je prijatelj sa tvojom drugaricom sa faksa, pobiću vas sve!

(Moje velike neljubomorne scene, vol. 1)

Pogledajte još