Vučić ljut na Dačića

Prema rečima sagovornika tog lista, Vučić, iako nema razloga da krije da je nudio ostavku, misli da je javnost to trebalo da sazna od njega ili pak da premijer to saopšti posle konsultacija s njim.

Kako je rečeno "Danasu", zbog ovakvog Dačićevog nastupa, političke tenzije su dodatno podignute i dat je novi materijal za spekulacije o prevremenim izborima.

Takođe, može se pretpostaviti da je lider SPS ovim želeo da i međunarodni ugled prvog čoveka SNS dovede u pitanje, kažu sagovornici "Danasa" iz vladajuće koalicije.

Navodi u britanskim medijima

Dopisnik britanskog Ekonomista za Balkan Tim Džuda napisao je juče da je "Ivica Dačić tokom (ranijih) pregovora (o Kosovu u Briselu) često napuštao prostoriju da bi razmenjivao SMS-ove sa Aleksandrom Vučićem".

Prema dobro obaveštenim izvorima, kako Džuda piše, "Vučić je Dačiću u porukama sugerisao da posle sklapanja sporazuma namerava da sruši Vladu, što bi značilo i da će ga se rešiti".

Prema navodima "Danasovih" izvora, ne treba odbaciti mogućnost da je srpski premijer bio izvor za ovu informaciju.

Ovakav Vučićev stav potkrepljuje i njegov nastup u preksinoćnom Dnevniku RTS, gde je vidno ljut rekao da tokom pregovaračkog procesa nijednog trenutka nikome nije pretio izborima, već da se ponašao odgovorno, ali da danas taj nivo odgovornosti zahteva i od ostalih političkih aktera koji treba da se izjasne o izboru pred kojim se Srbija nalazi.

"Sit sam podmetanja u pokušajima domaće i međunarodne javnosti da različiti ljudi dobiju simpatije i navoda 'nisam ja kriv za sve, Vučić je kriv'. Nema problema, ja sam kriv za sve i za sve sam odgovoran i snosiću odgovornost za odluku koju budemo doneli, a svakako će biti loša, bilo jedna bilo druga, ali ćemo to reći narodu“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da će od članova Vlade Srbije tražiti da zaborave na svoje lične pozicije u budućnosti i prestanu da lažu i izmišljaju priče o različitim pretnjama, nego da izađu pred narod i kažu šta je stav.

"Ja ću da izađem i kažem šta je stav, a nadam se i uveren sam i da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić imati zajednički ili jednak stav do kojeg ćemo morati da dođemo. Ako ne možemo da dođemo do jedinstvenog stava, nema problema da izađemo pred narod i kažemo šta nas razlikuje“, rekao je Vučić.

(Izvor: Danas)

Pogledajte još