Đoković: Biće teško protiv Iznera

Đoković i Džon Izner će u petak od 21.30 otvoriti četvrftinalni meč Dejvs kupa.

"Nismo mogli da utičemo na to ko će prvi izaći na teren, bio sam upoznat sa činjenicom da ću igrati protiv njega i spremao sam se za to. Biće nezgodno, težak meč, kao i Troickog protiv Kverija. Veliki je ulog u pitanju, četvrfinale Dejvis kupa. Igra se na njihovom terenu, 2010. godine smo igrali u Srbiji, nadam se da će sada biti isti rezultat", rekao je Đoković posle žreba.

Đoković i Izner do sada su igrali tri puta i srspki teniser vodi sa 2:1 u međusobnim duelima. Poslednji put sastali su se prošle godine u polufinalu Indijan Velsa i Amerikanac je slavio sa 2:1 u setovima.

Na pitanje novinara u kakvoj formi dočekuje obaveze u reprezentaciji posle turneje po SAD, Đoković je rekao:

"Izgubio sam meč u Majamiju od Hasa kojio je igrao dobro, dok sam ja odigrao najgori meč u poslednje tri godine, ali to je sport, dešavaju se oscilacije. Nažalost imao sam loš dan, ali pozitivna stvar je da sam imao više vremena da se pripremim za duel sa SAD, družim sa kolegama i prijateljima iz reprezentacije i donesemo Srbiji pobedu", dodao je Đoković.

Meč između Đokovića i Iznera počeće sutra u 21.30, a nakon tog na teren će izaći Viktor Troicki i Sem Kveri.

Drugog dana takmičenja, u subotu od 21 sat na programu je dubl, gde će za Srbiju kako je najavljeno nastupiti Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok će američki par činiti braća Majk i Bob Brajan.

Prvi meč trećeg dana počeće u nedelju od 20, a prema žrebu prvo će se sastati Kveri i Đoković, a zatim Izner i Troicki

SAD i Srbija igraće u Tako Bel areni u Bojsiju, koja može da primi 12.000 gledalaca

U narednu rundu takmičenja proći će selekcija koja prva ostvari tri pobede.

(Tanjug)

Pogledajte još