Tužilaštvo veruje da Marko Mišković neće da pobegne

Sudiji za prethodni postupak, posle odluke tužilaštva, samo je preostalo da pusti iz Centralnog zatvora sina Miroslava Miškovića. Tužilaštvo za organizovani kriminal je procenilo da je kućni pritvor sa elektronskim nadzorom dovoljna garancija da će se Mišković mlađi odazivati na pozive suda.

Miroslav Mišković, međutim, ostao je u pritvoru i nije pušten u zamenu za jemstvo. Odbrana je ponudila i da sud sam odredi iznos kaucije.

Vlasniku „Delte“ pritvor je produžen do 11. maja. Ukoliko tužilaštvo do tada ne podigne optužnicu, braniće se sa slobode. U slučaju da optužnica bude podignuta, pritvor može da mu se produžava do pravosnažnosti presude.

Marku Miškoviću dani koje provede u kućnom pritvoru isto se računaju kao i oni u zatvoru. U slučaju da bude osuđen, to će mu biti uračunato u kaznu. Ukoliko bude oslobođen, moći će da tuži državu za vreme provedeno u pritvoru.

Miškovići, Đurašković i još sedam osumnjičenih koji se brane sa slobode terete se da su oštetili putarska preduzeća za 30 miliona evra. Od zajedničkog posla, Marku Miškoviću pripalo je od 17 do 19 miliona evra, Milu Đuraškoviću 10 miliona, a kiparskom preduzeću „Hemslejd“ Miroslava Miškovića 1,2 miliona.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još