Carinici u pritvoru

Tužilaštvo je protiv svih 14 osumnjičenih - sedam carinskih službenika i sedam vlasnika i zaposlenih u špediterskim preduzećima "Global šped" i "Samba eksport-import" koji se terete za nezakonito postupanje u postupku uvoza i carinjenja tekstilne robe proizvedene u Kini, donelo naredbu o sporovođenju istrage.

Na teret im se stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju se precizria da je, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana za Nikolu Stojislavljevića, Dragicu Lazić, Baneta Ivovića, Mirjanu Dakić, Jasminu Muniru, Vladimira Perunovića, Vladana Petkovića, Dejana Stanišića, Nenada Miodragovića, Igora Subotića, Duška Trkulje, Boška Suše i Igora Filipovića.

Pre tri dana, nakon njihovog privođenja na saslušanje, Tužilaštvo je saopštilo da je petoro od 14 u noći pred hapšenje pokušalo da uništi dokumentaciju o nezakonitom uvozu robe, pošto su obavešteni o pokretanju istrage.

Uništavanje dokaza su pokušali Dragica Lazić, Mirjana Dakić, Igor Filipović, Igor Subotić i Boško Suša.

Oni su prilikom lišenja slobode zatečeni u magacinu špedicije "Global šped", ali su intervencijom policije sprečeni u pokušaju da unište dokumentaciju.

Osumnjičeni se terete da su tokom prošle godine uvezli 94 kontejnera s garderobom iz Kine koji su brodom stizali u Rijeku, a odatle kamionima prebacivani u Srbiju.

Da bi platili manje carine i porez, pravili su lažnu dokumentaciju u kojoj su navodili da uvoze pločice, voće, nameštaj.

Izvor: Tanjug/NoviMagazin

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.