Još jedan pas koji voli trolejbuse

- Ušao sam na stanici na Banjici i video na sredini trolejbusa crnog psa. Spavao je mirno, niko ga nije isterivao. U jednom trenutku se probudio, sanjivo otvorio oči, a zatim je ustao, prošetao se i protegao. Međutim, kada je poželeo da se vrati na svoje mesto, tamo je već sedeo jedan putnik. Videvši da mu je mesto zauzeto, pas je seo pored njega - priča sugrađanin Đ. M. i dodaje da je verovatno u pitanju mešanac.

Ovaj sugrađanin ističe da su psu putnici bez straha prilazili, mazili ga i češkali, a jedna majka je čak dopustila svom petogodišnjem detetu da mu priđe i pomazi ga. Snežana Bulajić, docent sa Veterinarskog fakulteta, kaže da je za ovaj novi slučaj "psa koji voli trolejbuse" saznala u utorak i to od vozača.

- Rekao mi je da neće dozvoliti da ga izbace iz vozila - kaže Snežana Bulajić i dodaje da se nada da će i ovaj, kao i prethodni slučaj napuštenog psa primećenog u trolejbusu, podstaći ne samo građane da se priključe akciji udomljavanja napuštenih pasa, već i nadležne da kazne neodgovorne vlasnike.

-Ukoliko pas ima vlasnika, protiv njega se pokreće postupak za nesavesno držanje psa. U suprotnom, životinju šaljemo u Centar za sterilizaciju sa prihvatilištem za pse u Rakovici, a ukoliko ima zainteresovanih, pas odatle odlazi kod novog vlasnika - kažu u "Zoohigijeni".

U "Zoohigijeni" kažu da ukoliko neko od građana vidi da se neki pas nalazi u vozilu gradskog prevoza, a želi to da prijavi, može to učiniti na broj telefona Službe komunalne zoohigijene i hitne intervencije 329-30-99 od sedam do 22 časa, a vikendom od sedam do 15 sati.

Izvor:24.sata

Pogledajte još