Dejvis kup: Zimonjić i Bozoljac za vođstvo Srbije od 2:1

Meč je trajao četiri sata i 23 minuta.

Srpski dubl je u prvom setu imao brejk prednosti, pošto su uspeli, pre svega odličnom igrom Bozoljca, da oduzmu servis Bobu, koji je na brejk loptu napravio duplu grešku.

U narednom gemu Srbija je imala 40:0 na servis Zimonjića, ali je prvi dubl sveta vezao pet poena i oduzeo servis reprezentaciji Srbije.

Do taj-brejka prvog seta nije bilo većih uzubuđenja, ali u odlučujućem gemu seta srpska reprezentacija se bolje snašla i sa 7:5 privela taj deo igre u svoju korist.

U drugom setu igralo se gem za gem sve do taj brejka, u kom su srpski teniseri napravili tri mini-brejka i poveli sa 2:0 u setovima.

Gotovo identičan scenario viđen je u trećem i četvrtom setu, Srbija je tokom većeg dela igre u tom periodu pritiskala servise Amerikanaca, ali nisu uspeli da naprave brejk, iako su u trećem setu imali dve brejk lopte pri rezultatu 1:1.

U 12. gemu trećeg seta Brajani su na servis Zimonjića odigrali izuzetno agresivno, iskoristili su prvu brejk loptu i smanjili rezultat na 2:1.

U 10. gemu četvrog seta, pri rezultatu 5:4 za SAD, viđena je identična situacija, pa su tako Amerikanci došli do šanse da oduzmu
servis Zimonjiću, koju su odmah iskoristili.

U odlučujućem setu meča u devetom gemu na servis Boba Brajana, Zimonjić i Bozoljac imali su dve vezane brejk lopte, ali je Amerikanac sjajno odservirao na brejk lopte i doveo SAD do 5:4.

Reprezentacija Srbije je u 27. gemu petog seta došla do dve vezane brejk lopte od kojih su iskoristili drugu i došli do prednosti od 14:13.

U narednom gemu na servis Zimonjića, Amerikanci su došli do dve vezane šanse da naprave ribrejk, ali je 22. dubl igrač na ATP listi odservirao dva asa i doveo Srbiju do izjednačenja u tom gemu.

Srbija je na servis Zimonjića iskoristila drugu meč loptu i došla do drugog boda u drugom danu u Tako Bel areni i Bojsiju.

Srbija tako posle drugog dana četrvrtfinala Dejvis kupa došla do prednosti od 2:1, a sutra će prvi meč dana igrati Novak Đoković i Sem Kveri, a ukoliko prvi teniser sveta trijumfuje, Srbija će se plasirati u polufinale takmičenja.

Pogledajte još