Dačić: Utorak nije "dan D"

Upoznao sam predstavnike stranaka i šefove poslaničkih o toku dijaloga. Oni su nas upoznali sa svojim viđenjem i veoma sam zadovoljan konstruktivnim razgovorima, rekao je premijer Srbije Dačić na konferenciji za novinare nakon sastanaka.

"Ovo danas su bili veoma korisni razgovori", rekao je Dačić napominjući da svaka stranka ima svoje viđenje. "Svi su pokazali jednu dobru veru i dobru volju da svi zajedno učestvujemo u rešenju ovih teških pitanja sa kojima se suočavamo ne danas, već u prethodnih nekoliko decenija", kazao je Dačić. Premijer je rekao da će Vlada Srbije da nastavi konsultacije sa predstavnicima stranaka i poslaničkih grupa.

Dačić je rekao da će se nastaviti i sa diplomatskim razgovorima i narednih dana. On je napomenuo da je takvih aktivnosti bilo i juče i jutros i da će ih biti i večeras i sutra.

"Smatramo da nije korisno da sve što je do sada urađeno bude bačeno u vodu", rekao je Dačić i dodao da treba da se ulože još veći napori kako bi se došlo do održivog rešenja i rešilo pitanje policije i sudstva.

On je napomenuo da Vlada Srbije ima svoje odgovornosti, i daće u toku sutrašnjeg dana dati svoj pogled i stav na sadašnju situaciju. Dačić je rekao da je Vlada svesna odgovornosti koje ima, bilo kad je reč o problemima sa evrointegracijama i problemima u pregovorima sa Prištinom. Premijer je naglasio da je ova Vlada neupitno opredeljena za evrointegracije.

Odgovarajući na pitanje novinara, premijer je rekao da utorak nije "dan D".

"Pa čak i da ne dobijemo datum, mi moramo da nastavimo sa rešenjem ovog pitanja", kaže Dačić. Napomenuo je da se mora doneti rešenje koje će voditi računa o celini našeg naroda. "Nije poruka za narod da svi treba da budemo nabijeni na kolac i da 500 godina treba da trpimo da bismo dočekali da se oblaci sklone sa ovog neba... Za to vreme ovaj narod mora da preživi... Ova vlada mora da vodi računa o zemaljskoj Srbiji", kaže Dačić.

Izvor: B92

Pogledajte još