Zvezda pobedila Konstantin u praznom Pioniru

To je druga pobeda Zvezde, dok je Konstantin pretrpeo treći poraz u ligi.

Utakmica je odigrana bez publike, pred praznim Pionirom, pošto je Crvena zvezda kažnjena zbog nesportskog ponašanja navijača tokom "večitog" derbija sa Partizanom.

Crvenu zvezdu su do pobede predvodili Igor Rakočević sa 21 poenom i Boris Savović sa 17 poena i šest skokova. Aleksandar Cvetković i Elton Braun dodali su po 10 poena.

U ekipi Konstantina Vladimir Veličković bio je najefikasniji sa 14 poena, Petar Despotović postigao je poen manje i imao po pet skokova i asistencija, dok je Bojan Petrović dodao 10 poena.

Konstantin je na početku poveo sa 11:5, ali je do kraja prve deonice Zvezda uspela da preokrene na 20:11. Sa dobrom igrom crveno-beli su nastavili i u drugoj četvrtini, kada su posle koša Rakočevića poveli sa 27:16.

Nakon toga, Konstantin je preko Petrovića, Filipa Dumića i Despotovića uspeo da izjednači na 27:27, pa se igralo koš za koš. Domaći su do kraja uspeli da se odlepe i na poluvreme odu sa 39:32.

Zvezda je u nastavku čuvala vođstvo, a posle poena Rakočevića, u 25. minutu stekla je 15 poena prednosti, 52:37. Niška ekipa je do kraja četvrtine i početka poslednje deonice uspela da smanji zaostatak i dođe na 59:64 preko Petrovića.

Ekipa Vlade Vukoičića je pojačala u poslednjoj deonici i polako uvećavala prednost preko Savovića, Brauna i Marka Simonovića.

U sledećem kolu, u sredu, Crvena zvezda će od 18 sati u Pioniru igrati protiv Radničkog iz Kragujevca, dok će Konstantin od 19.45 igrati na gostovanju protiv Vojvodine.

Beta

Pogledajte još