Osnovana Nova stranka Zorana Živkovića

"Srbija je jedina zemlja na svetu koja propada poslednjih 25 godina. Imali smo sve ono što može da zadesi jednu zemlju, posvađali smo se sa celim svetom, komšijama i sa sami sa sobom", rekao je Živković na osnivačkoj škupštini.

Živković je kazao da je Srbija propadala "od osme sednice do osmog seta pregovora u Briselu".

"Imamo danas najveću nezaposlenost u istoriji ovih prostora, standard koji je na nivou afričkog od pre 20 godina, političare koji drže vlast i kojima je lepo. To ne može da se nastavi tako i to mora da se promeni", ukazao je bivši premijer Srbije.

Prema njegovim rečima, Srbija je uništavala svoje resurse 25 godina, tako da "nismo bogata zemlja, nemamo rude, naftu, gas, ali smo prosečna zemlja, čije su bogatstvo građani".

"Moramo da nastavimo onaj put i procese koji su prekinuti promene koje su prekinute 12. marta 2003. godine" (kada je ubijen premijer Zoran Ðinđić), istakao je Živković.

Među kandidatima za potpredsednike su Vladimir Pavićević, Marko Vujačić, Olivera Jović i Alena Bukilić.

Pavićević je poručio da i dalje u Srbiji populizam predsatvlja srž vladanja i dodao da će ta stranka zahtevati, između ostalog, reformu pravosuđa i reviziju Ustava Srbije.

Na osnivačkoj skupštini je usvojen i statut stranke.

Vesna Rakić Vodinelić je kandidat za predsednicu stranačkog Saveta, dok je Aleksandar Petković kandidat za predsednika Statutarne komisije.

Za sekretara stranke je predložen Vladimir Gogić, kandidat za mesto sekretara za međunarodnu saradnju je Nemanja Dragićević, dok je Stanko Kovačević predložen za predsednika Nadzornog odbora.

Izvor: Tanjug/NoviMagazin

Pogledajte još