Nikolić: Pajtić deklaracijom skriva nezakonitosti u pokraijinskoj vladi

"Ako gospodin Pajtić ima drugih problema onda to nisu problemi Srbije i njene autonomne pokrajine. Ako on misli da je to odbrana Bojana Pajtića od nečega što se oko njega polako priprema... Čini mi se da već sada postoji dovoljno dokaza da u njegovoj vladi nije sve rađeno u skladu zakonu", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu upitan o najavljenoj deklaraciji pokrajinske vlade.

Nikolić je pozvao predsednika vlade Vojvodine Pajtića, inače, zamenika predsednika opozicione Demokratske stranke, da raspiše referendum i izbore u Vojvodini i da u kampanji kaže građanima da je Vojvodina diskriminisana, pa će se, kako je naveo, videti ko će pobediti.

"Ako je toliko siguran, neka raspiše nekakav referendum, neka da ostavku i ode na izbore, pa ćemo da vidimo ko će da pobedi"
, poručio je Nikolić.

Kako je naveo Nikolić, Srbija i aktuelna vlast se bore "sa mnogo većim silama i alama nego što je to gospodin Pajtić koji izmišlja problem tamo gde ga nema". "Nema tog čoveka u bilo kom selu u bilo kojoj opštini u Vojvodini koji može nešto da uradi protiv interesa Srbije", rekao je Nikolić.

"Ako se pojavi predsednik takozvane vlade Vojvodine i zakaže sednicu u vreme kada državno rukovodstvo mora da odluči šta će da radi, i time nagovesti da šta god da uradimo otvara nam se još jedan problem, onda počinjem da sumnjam u njegove namere"
, rekao je Nikolić.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić juče je najavio da će Skupština Vojvodine na sednici u sredu, 10. aprila, usvojiti Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava te pokrajine.

Pojedine stranke, među kojima i Srpska napredna stranka (SNS), ocenile su taj Predlog deklaracije kao "uvod u separatizam".

(Izvor: Blic)

Pogledajte još