Zatvorena glasačka mesta u Crnoj Gori

Očekuje se da izlaznost na predsedničkim izborima bude oko 60 odsto, a prvi preliminarni rezultati očekuju se oko 21 sat.

Vujanović i Lekić, nakon glasanja, saopštili su različita očekivanjima od ishoda predsedničkih izbora - dok se Vujanović nada da će i dalje ostati šef države, Lekić smatra da će građani glasati za promene.

Vujanović je izrazio uverenje da će pobediti, poručujući da će naredni mandat posvetiti ekonomskom razvoju Crne Gore i nastavku evropskih integracija.

On je novinarima kazao da očekuje da građani Crne Gore daju većinsku podršku politici koju je vodio u prethodnom mandatu.

Lekić je, s druge strane, rekao da očekuje da će građani Crne Gore većinski glasati za njega, odnosno da će podržati promene u toj državi.

Verujem da građani priželjkuju promene i očekujem da će većinski glasati za mene , rekao je Lekić novinarima nakon glasanja u Podgorici.

Današnji predsednički izbori bili su šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Građani Crne Gore glasali su na 1.169 biračka mesta, a birališta su bila otvorena od sedam do 20 sati. Pravo glasa na izborima imalo je 511.405 građana Crne Gore.

Izborni proces pratile su posmatračke misije OEBS-a i Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još