Vučić: Ne potpisujemo ništa protivno srpskim interesima

"Nećemo potpisati ništa što će ići na uštrb srpskih interesa, ali mi moramo da postanemo normalna zemlja i da našu zemlju dodatno otvorimo", rekao je Vučić.

Vučić je televiziji Pink rekao da će sutra biti doneta "konačna i zvanična odluka" o rešenju za Kosovo ponuđenom na pregovorima u Briselu.

"Sutra ćemo uputiti zvaničan odgovor Briselu i tražiti natavak dijaloga i garancije za bezbednost Srba", rekao je Vučić i istakao da Srbija mora da reši kosovski problem i da ne sme dozvoliti da to postane "zamrznuti konflikt".

Potpredsednik vlade je rekao da na završnim pregovorima u Briselu, 2. aprila, srpska strana nije dobila nikakav "papir" već da joj je samo pročitano šta se od nje traži.

"Bio je ogroman pritisak da se te večeri to prihvati. Mi smo rešavali u trenutku i posle 15 ili 20 minuta doneli smo odluku da se vratimo u Beograd i da sa svojim narodom...", rekao je Vučić upitan o pregovorima.

"Ja sam u jednom trenutku rekao da sam spreman da podnesem ostavku. Ono što je ništa ne možemo da prihvatimo", rekao je Vučić.

Srbija nema koristi od zamrznutih konflikata, ne sme da bude na sporednom koloseku, mora da se modernizuje i gleda u budućnost, izjavio jeVučić.

On je ocenio da je Srbija, povodom dijaloga Beograda i Prištine, "podeljena kao jabuka" i da mnogi o tom pitanju imaju apriorističke stavove, iako ne znaju o čemu se zapravo odlučuje.

Vučić je naglasio i da je srpska strana u Briselu očekivala da, pre svega, domaćini imaju ozbiljniji pristup u pregovorima i da ponude kompromis.

To što nam je nuđeno je u pojedinim trenucima, međutim, ličilo na neskrivene uvrede i pokušaj da nas se unizi, ukazao je Vučić.

(Izvor: Beta, Blic)

Pogledajte još