Kosovo: Kamenovane prostorije SNS

Predsednik OO SNS-a Bogdan Špadijer izjavio je sinoć da je jedan od članova stranke koji živi u blizini video polomljeno staklo i da je o tome obavestio rukovodstvo.

Čelnici SNS u Kosovskoj Mitrovici zatražili su danas od nadležnih organa da otkriju i kazne onoga ko je razbio staklo na vratima prostorija SNS u severnom delu grada što smatraju "atakom na Srbiju" i srpski narod u celini.

Zamenik direktora KPS za sever Kosova Ergin Medić okarakterisao je ovo delo kao izazivanje opšte opasnosti.

Opštinski odbora SNS je ocenio da je cilj izazivanje straha i panike među Srbima na Kosovu i da "počinioci žele da pokažu kakav život spremaju Srbima u nekakvoj imaginarnoj državi Kosovo".

U saopštenju piše i da je razbijanje stakla "direktan atak na Srbiju i njene institucije, kao i na srpski narod u celini".

Rukovodstvo Opštine Kosovska Mitrovica navelo je u saopštenju da "incidenti štete interesima srpskog naroda u danu punom iščekivanja, kada se brani integritet i suverenitet naše zemlje".

Svi politički činioci na Kosovu i Metohiji, kao i "celokupan srpski narod, odlučni su da brane i poštuju svoj Ustav, svoju zemlju i Republiku Srbiju", naveli su čelnici opštine i pozivali građane severa Kosova da "sačuvaju jedinstvo, slogu, mudrost i hrabrost kako bi očuvali vekovna ognjišta".

I Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila kamenovanje prostorija SNS i u saopštenju traži da počinioci što pre budu otkriveni.

Izvor: Beta/Tanjug/B92

Pogledajte još