Medicinski fenomen: Popio 40.000 ekstazija za devet godina

Mr. A danas ima 43 godina i velike probleme sa kratkoročnim pamćenjem. Kako je pre nekoliko godina o ovom medicinskom fenomenu pisao britanski "The Guardian", lekari londonske bolnice "St. George" ovaj slučaj vode kao ekstreman koji pokazuje dugoročne efekte ekstazija na zdravlje čoveka. Pre Mr. A, koji je za devet godina popio neverovatnu cifru od 40.000 ekstazija, najveća zabeležena konzumacija ekstazija je oko dve hiljade tableta.

Kako medicinske beleške potvrđuju, Mr. A je ekstazi koristio u periodu od svoje 21. pa do 30. godine, a tokom dve godine je uzimao pet tableta svakog vikenda. Tako je dostigao prosek od tri i po tablete dnevno tokom tri godine, pa sve do 25 tableta dnevno.

Međutim, tri puta je kolabirao na zabavama, pa je prestao da uzima ovu opasnu hemijsku drogu popularnu na tehno žurkama.

- Nekoliko meseci se osećao kao da je još uvek pod uticajem ekstazija, a pretrpeo je i nekoliko epizoda sa "vizijom tunela". Takođe, imao je nekoliko paničnih napada, povratnu anksioznost, depresiju, ukočenost mišića, a prošao je i halucinacije i paranoju - priča vođa lekarskog tima dr Kristos Kuimcidis.

Kada se obratio lekarima u Centru za lečenje zavisnost, još uvek je koristio kanabis, a priznao je da je koristio i benzodiazepin, amfetamin, LSD, kokain i heroin. Međutim, ubrzo je napustio Centar za lečenje zavisnosti i ponovo počeo da koristi kanabis, podseća na ovu neverovatnu priču o narkomaniji portal "Klix.ba".

Pogledajte još