U Srbiji ponovo sneg!

Slab sneg pada na Crnom Vrhu i Kopaoniku, a slaba kiša pada u Negotinu, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji i Vranju, dok u Kuršumliji pada rosulja, odnosno sipeća kiša, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U Novom Sadu, Loznici i Dimitrovgradu izmereno je osam, a na Paliću, u Somboru, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Valjevu, Beogradu i Velikom Gradištu i u Leskovcu sedam stepeni.

U Nišu, Zaječaru i Vranju izmereno je šest, a u Smederevskoj Palanci, Negotinu, Požegi, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu i Ćupriji pet stepeni. U Kragujevcu su izmerena četiri, Sjenici tri, na Zlatiboru dva, a na Crnom Vrhu minus jedan stepen.

Prema podacima RHMZ, visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosila je 65, Zlatiboru 13, u Sjenici pet, a na Crnom Vrhu dva centimetra.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplije, ponegde sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinama, saopštio je ranije danas RHMZ. Vetar će biti slab i umeren, uglavnom južni. Minimalna temperatura iznosiće od jedan do šest, najviša od 12 do 18 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, toplije, moguća je kratkotrajna kiša, a u pojedinim delovima grada i kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, uglavnom južni. Minimalna temperatura iznosiće oko šest, maksimalna oko 16 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena u periodu za sedam dana do 16. aprila, u sredu biti oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U četvrtak i petak biće malo toplije, u većini mesta sa sunčanim intervalima, samo ponegde, uglavnom u planinskim predelima, mogući su pljuskovi sa grmljavinom.

Zatim, do kraja perioda biće hladnije sa temperaturom ispod proseka, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

izvor: Kurir

Pogledajte još