Tačijeva vojska vežba upad na sever Kosova!

Pozivajući se na obaveštene izvore bliske međunarodnim snagama, „Novosti“ pišu da je oko 1.000 pripadnika KBS-a, koje Priština naziva svojom vojskom, pod punom borbenom opremom prošlo kroz južnu Mitrovicu.

„Američke uniforme, naoružanje i način kretanja u grupama sa karakterističnim naredbama gestikulacijom ukazuju na to ko ih je obučavao. Izveli su taktičku obuku na pravcu južna Mitrovica - Bair - Vaganica. Taj teren po karakteristikama veoma nalikuje na pravac Suvi Do - Brđani - Zvečan, gde u poslednje tri godine traje intenzivno naseljavanje Albanaca. Prema svim procenama, to bi bio najpovoljniji pravac eventualnog napada na sever“, rečeno je „Novostima“ .

Taktička vežba KBS-a do sada je najozbiljnija demonstracija sile. Međutim, jasno je, Priština niti može niti sme da preduzme ijedan korak bez dopuštenja SAD. Prepričava se scenario po kojem bi albanske jedinice poslužile kao pešadija za izazivanje incidenta, s ciljem da se umeša Kfor i reši „srpski problem“.

Upravo je tako nešto nagovestio Tači, koji je prethodnih dana izjavio da bi nepostizanje dogovora moglo da dovede do pogoršanja situacije i da će Priština u tom slučaju morati da uspostavi vlast i na severu Kosova.

(Izvor: ALO! )

Pogledajte još