Sramota: Mrkonjić im obećao puteve ako plate Bekutin koncert

Opština Aleksandrovac platila je 2.941.000 dinara za koncert Ane Bekute i Ace Lukasa, koji je održan u aleksandrovačkoj Hali sportova 14. februara, povodom Dana opštine. Na optužbe da su u vreme krize rasipali novac, čelnici opštine tvrde da će zauzvrat od Ministarstva saobraćaja dobiti milione za asfaltiranje ulica i puteva.

Dragan Blagojević, predsednik aleksandrovačke opštine, kaže da ne vidi ništa čudno u tome što je opština izdvojila oko tri miliona dinara za organizaciju koncerta i podseća da su i dve susedne opštine takođe dale novac za koncert Ane Bekute i Ace Lukasa.

- Da bi nešto uzeo, moraš i da daš. Ljubomir Vučković, direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju, i ja bili smo 11. januara u Ministarstvu saobraćaja, gde nam je ministar Mrkonjić predložio da prihvatimo organizaciju koncerta, a zauzvrat obećao da će za asfaltiranje ulica i puteva aleksandrovačke opštine Ministarstvo saobraćaja izdvojiti više od 130 miliona dinara - kaže Dragan Blagojević, predsednik opštine.

On takođe dodaje i da za te namene od Ministarstva do sada nije stigao ni jedan jedini dinar, ali da to ne znači da neće stići, jer on i njegovi saradnici veruju Mrkonjiću na reč.

Mrkonjić: Nemam ja vremena

Ministar Mrkonjić juče nije imao vremena za razgovor niti za komentar na tvrdnje čelnika aleksandrovačke opštine da je tražio organizaciju koncerta Ane Bekute. Prvo nam je rekao da je na ručku i da ga pozovemo kasnije, a onda da uopšte nema vremena za nas.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još