Reakcije na masakr u Velikoj Ivanči: Ubica iz mirne porodice, nije psihijatrijski bolesnik

Trinaest žrtava bilans je tragičnog ubistva koji je rano jutros počinila jedna osoba u pet kuća u Velikoj Ivanči, kod Mladenovca, potvrdio je direktor policije Milorad Veljović.

VIŠE O: Tragediji kod Mladenovca

Veljović je novinarskim ekipama rekao da su svi ubijeni bliži ili dalji rođaci Ljubiše B., osumnjičenog za ubistva. Takođe, saznali su da je osumnjičeni bio na ratištu tokom devedesetih godina.

Najmlađa žrtva je dvogodišnje dete.

Veljović je rekao da je 12 osoba ubijeno na licu mesta, a da je trinesta osoba preminula u Urgentnom centru u Beogradu. Prema informacijama kojima raspolaže, Veljović kaže da se dve osobe bore za život među kojima je, kako je naveo, najverovatnije i počinilac ovog užasnog zločina.

Počinilac je iz vatrenog oružja ubio šest muškaraca, šest žena i jednu bebu, a prema nezvaničnim informacijama nakon toga je pokušao da ubije svoju ženu i sebe.

Veljović kaže da su policijske ekipe na licu mesta, uviđaj je u toku i trenutno nije moguće reći šta je bio motiv ovog zločina. Počinilac je Ljubiša Bogdanović (60) koji iz vatrenog oružja ubio šest žena, šest muškaraca i jednu bebu.

- Ljubiša B. je iz mirne porodice i nije imao policijski dosije. Videćemo šta je motiv ovog stravičnog ubistva, jednostavno svi smo zatečeni - rekao je Veljović za Tanjug.

Doktorka Nada Macura iz Hitne pomoći za Betu je rekla da počinilac masakra prema njenim saznanjima nije bio psihijatrijski bolesnik i ne zna se šta ga je nateralo da između 4.30 i 5.00 ubije te ljude.

Izvori: Tanjug, Beta, Blic

Pogledajte još