PDV šalje Partizan i Zvezdu na rub egzistencije?

Kako je preneo list Sport u današnjem izdanju, inspektori danima kontrolišu poslovanje fudbalskih klubova Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, OFK Beograd, pošto poreska uprava smatra da su sportski kolektivi morali da plaćaju porez na dodatnu vrednost na transfere igrača, od kada je PDV uveden, 1. januara 2005. godine.

Klubovi tvrde da takvu obavezu nisu imali, jer su transferi zavođeni kao "uvoz roba i usluga", a prema zakonima na takvu vrstu prometa se ne plaća PDV ukoliko je sedište primaoca usluga u inostranstvu.

Ako se ne postigne kompromis, Partizan, čija je poreska osnovica oko 95 miliona evra, će morati da plati 17 miliona evra na ime PDV, Crvena zvezda oko 8 miliona, OFK Beograd 7 miliona evra.

U problemima bi se našli i košarkaški klubovi Partizan i FMP, kao najveći "izvoznici" košarkaša u tom periodu, dok je Crvena zvezda imala samo dva transfera. Pod prismotrom su i odbojkaški klub Crvena zvezda, rukometni i vaterpolo klub Partizan.

Sport navodi da je na strani fudbalskih klubova Fudbalski savez Srbije, čiji će generalni sekretar Zoran Laković prisustvovati sastanku

Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.