Suđenje Urošu Mišiću počinje u četvrtak

Krivično vanptresno veće je istog dana prihvatilo predlog tužilaštva i donelo rešenje o određivanju pritvora Mišiću, a on se dva dana kasnije javio u Okružni zatvor.

Taj proces se vodi po takozvanom skraćenom postupku jer je za krivično nasilničko ponašanje zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Mišić je inače dan pre optužnog predloga, 21. marta, pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu po odluci istražnog sudije Prvog osnovnog suda iako se tužilac tome protivio.

Istražni sudija Snežana Ilić je, shodno zakonu, bila obavezna da odluku o pritvoru iznese pred krivično vanpretresno veće, ali je propustila da to učini pa je protiv nje pokrenuta procedura za ispitivanje odgovornosti.

Što se tiče američkih marinaca, koji se vode kao oštećeni, oni se nisu odazvali sudu na više poziva, koji su im bili upućeni preko Američke ambasade u Beogradu.

Prema pisanju medija, Mišić je sa drugovima u "Plastiku" učestvovao u tuči sa marincima koji obezbeđuju američku ambasadu.

Mišić je javnosti poznat po tome što je kao navijač "Crvene zvezde" na Zvezdinom stadionu tokom utakmice napao žandarma Nebojšu Trajkovića za šta je osuđen i početkom decembra 2012. godine, posle pet godina provedenih u zatvoru, amnestiran.

Zbog napada na žandarma dva puta je bio osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.