Povređeno više od 20 osoba

GNJILANE, 11. maj 2009. (FoNet) - Više od dvadeset osoba, Srba i pripadnika KPS teže je ili lakše povređeno, a petoro Srba, među kojima i jedna žena je privedeno u sukobima koji su u nedelju izbili u Kosovskom pomoravlju prilikom pokušaja Srba da blokiraju magistralni put Gnjilane-Bujanovac nezadovoljni višenedeljnim isključenjem struje.

Situacija u Kosovskom Pomoravlju jutros mirna, javlja KIM Radio.

Sukobi Srba sa policijom izbili su u blizini sela Donje Korminjane kod administrativnog prelaza Končulj.

Saobraćaj na relaciji Gnjilane - Bujanovac nije u blokadi, a situacija je, posle sinoćnjeg sukoba, jutros mirna, potvrdio je KIM radiju portparol KPS policije u Gnjilanu Ismet Hašani.

On je kazao da je u sinoćnjim nemirima, teže povređen jedan, a lakše 19 policajaca. Oni su, prema navodima policije, na pripadnike KPS bacali kamenice, flaše i druge predmete.

Protest je u večernjim satima prerastao u sukob. Više od deset Srba povređeno je u sukobima s policijom a teže su povređeni Milan Jovanović iz Raniluga i Stojan Stanković iz Korminjana.

Protest Srba počeo je juče oko 16 časova. Policija je pokušala da spreči blokadu saobraćaja na magistralnom pravcu Gnjilane - Bujanovac, što je iritiralo okupljene Srbe.

Glavni motiv okupljanja Srba je bio skretanje pažnje šire javnosti na problem sa strujom. Srbi iz 14 sela Kosovskog Pomoravlja skoro su mesec dana bez struje.

Pogledajte još