Džudisti spasili labradora Medu

"Moja agonija je počela pre par meseci. Posle 6 godina, ostao sam bez doma. Možda sam prosto u toj porodici odslužio svoje, iako sam bio siguran da još mogu, i još, do kraja života treba da ih volim više od samog sebe. A možda sam, ne namerno, uradio nešto mnogo loše. Kako god, lutao sam. Gladovao. Smrzavao se. A onda su mi iz dana u dan noge postajale teške. Borio sam se za dah. Svakog dana, iz sata u sat. Svako jutro razmišljao gde ću noćas naći mesto da se sklonim od drugih pasa, zlih ljudi, kiše, snega i zime. Nekada mi je uspevalo, a nekada nisam mogao oka da sklopim. Drugi psi, nesrecni kao i ja, su me proterivali sa svoje teritorije, ljudi terali sa svojih otirača ispred vrata, iz ulaza u njihovu toplu i suvu zgradu, nekada sam im čak i na ulici smetao. Nakon par meseci lutanja, već svestan toga da sam teško bolestan, i da iz dana u dan neću moći sa svim tim da se nosim, legao sam. Više ni beton nije bio tako hladan. Ja sam bio hladan. Spreman da umrem. Predao sam se", ovo je bio labrador Meda pre nedelju dana.

Danas je pun samopouzdanja i volje za životom i to zahvaljujući džudistima džudo kluba "Rekord" Beograd.

Aleksandar Kukolj džudista džudo kluba "Rekord" Beograd odazvao se apelu volontera Udruženju za zaštitu životinja Beta i u dogovoru sa predsednikom kluba Srećkom Mrvaljevićem smestio Medu u dvorište objekta u kome održavaju treninge.

"Pas sada ima svoj boks i kućicu, i ceo džudo klub svakodnevno na raspolaganju. Oni ga neguju, hrane, šetaju, vole, leče", kažu u Udruženju i dodaju da Meda uredno dobija terapiju.

Meda, nažalost, nije usamljen slučaj bolesnog psa na ulici. Volonteri Bete apeluju na ljude koji žele ljubimca da udome napuštenog psa i tako spasu jedan život koji će vlasniku biti neizmerno zahvalan.

"Ukoliko nemate uslove da usvojite ljubimca, a želite da im pomognete, izaberite svog psa među ostavljenima, kojima smo pružili koliko možemo, i pomozite da ga lečimo i platimo pansione u kojima će vas svaki dan čekati za šetnju.... možete imati svog psa iako nije kod vas u kući. Možete svakog jutra ustati punog srca, znajući da spašavate nečiji život. I voleće vas. Oni vole svakoga. Smatraju da samo zbog toga postoje. Da nesebično vole", poručuju volonteri.

Izvor: Kurir

Pogledajte još