Nestaje para za Petnicu

Ta ustanova za rad s mladim talentima saopštila je da su završeni zimski seminari za srednjoškolce tokom kojih je skoro 1.000 đaka radilo sa stručnjacima koji se bave istraživačkim radom.

Tokom 30 godina, od osnivanja ISP, sredstva za rad te ustanove obezbeđivalo je Ministarstvo nauke Srbije, ali je to "ukinuto bez najave" posle spajanja tog ministartsva i Ministarstva prosvete Srbije, navela je Istrazzivaccka stanica i ukazala na "nespremnost Ministarstva prosvete i nauke da obezbedi troškove održavanja novoizgradjenih objekata u 'Petnici' ".

Tokom maja u ISP će biti programi za studente, i programi koji se realizuju kroz neposrednu saradnju sa školama.

Danas je takođe saopšteno da se do 15. maja zainteresovani učenici osmih razreda osnovnih škola mogu prijaviti za ucčešće u Letnjoj naucčnoj školi (LNSS) u "Petnici", od 8. do 21. septembra. Cilj tog multidisciplinarnog programa je upućivanje osnovaca u osnovne metode nauke i istraživanja.

Od 1982. godine kada je osnovana Istraživačka stanica "Petnica", njene programe je pohađalo 250.000 đaka i studenata iz zemlje i inostranstva, i nekoliko hiljada nastavnika.

(Izvor: B92)

Pogledajte još