Dačić danas u Moskvi sa Putinom i Medvedevim

Dačić će danas razgovarati sa Putinom, kao i sa premijerom Dmitrijem Medvedevom i ministrom odbrane Sergejem Šojguom, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima. U četvrtak, 11. aprila premijer Dačić će se sastati sa zamenikom VTB banke Vasilijem Titovom.

Kako je ranije saopšteno iz Vlade Rusije, Dačić i Medvedev će razmotriti ključna pitanja bilateralne saradnje u trgovinsko-ekonomskoj, energetskoj, investicionoj, humanitarnoj, kulturnoj i drugim oblastima.

Putinov pomoćnik Jurij Ušakov rekao je da je poseta „usaglašena početkom februara" i da stoga nije direktno vezana za rezultate razgovora o pitanju Kosova u Briselu.

Dačić predvodi delgaciju Vlade Srbije u kojoj će biti potpredsednik i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević.

Tokom posete, biće potpisano više bilateralnih sporazuma.

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade Srbije, previđeno je potpisivanje Plana zajedničkih aktivnosti na obezbeđenju rada i razvoja srpsko- ruskog humanitarnog centra za period 2013- 2015. godine,Sporazum između Vlada dveju država o uzajamnom priznavanju i ekvivalenciji javnih isprava o stečenom obrazovanju i naučnim nazivima.

Takođe, biće potpisan Sporazum između Vlada Srbije i Rusije o statusu srpskih vojnih memorijala na teritoriji Rusije i ruskih vojnih memorijala na teritoriji Srbije, Sporazum između Vlada o odobrenju državnog finansijskog kredita Republici Srbiji, kao i o saradnji u oblasti železničkog saobraćaja.

Predviđeno je i potpisivanje Memoranduma između Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije i Vlade Kaluške oblasti o trgovinsko- ekonomskoj saradnji i Memoranduma o razmeni statističkih podataka o spoljnotrgovinskoj razmeni između Uprave carina Srbije i Federalne carinske službe Rusije.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još