Srpski glumac igra Nikolu Teslu u američkom filmu

- Za mene je čast da udahnem život ovom veličastvenom liku i ispričam njegovu neverovatnu priču. Scenario Majkla Entona je odlično pisana biografija koja je savršeno uhvatila Teslinu personu, njegovu strast za radom, neverovatan um, ekscentričnost, njegove ambicije, a film će dokazati, da on nije bio ludi naučnik, već jedan od najvećih umova i istraživača koji su ikada živeli - izjavio je Tomović za portal "Filmske radosti".

Reditelj Majkl Enton rekao je da je Branko savršen izbor jer odlično poznaje kulturu slavnog naulčnika.

- Znali smo da moramo da nađemo sjajnog glumca koji bi mogao da se nosi sa ulogom kao i da razume kulturu tog čoveka. Sve se svelo na dva veoma talentovana glumca koji su pokazali svoju strast kada je scenario u pitanju i znanje o glavnom liku, ali nas je na kraju Brankova izvedba "oduvala". Veoma tešku odluku nam je uprostio. On je savršen Nikola Tesla - rekao je on.

Enton je osim režije zadužen i za scenario filma. Ovo ostvarenje prikazuje Teslin boravak u Americi, od dolaska u SAD 1884. godine do njegovih poslednjih dana u hotelskoj sobi u Njujorku. Publika će imati prilike da vidi Teslinu borbu sa Tomasom Edisonom i J.P. Morganom, ali i da se upozna sa detaljima njegovih velikih prijateljstava sa Markom Tvenom i Džordžom Vestinghausom.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.