Afrika: Prvo gej venčanje u plemenskim nošnjama (VIDEO)

Cepo Kameron Modisane (27) i njegov partner i vršnjak Toba Kalvin Sitol venčali su se u prisustvu 200 zvanica, obučeni u plemenske nošnje!

U pitanju je verovatno prvo tradicionalno gej venčanje u Južnoafričkoj Republici.

Nakon tri godine veze, Cepo i Toba iz grada KvaDukuza odlučili su da svoju zajednicu krunišu brakom. Tog najvažnijeg dana u njihovim životima podršku im je pružilo 200 prijatelja i članova porodice.

Muškarci su nosili tradicionalne plemenske nošnje, a u sklopu ceremonije poštovani su običaji plemena Zulu i Cvana, odakle potiču preci mladenaca. U čast predaka, na dan venčanja žrtvovana je krava, a porodice su razmenile poklone.

Obučene u životinjsku kožu i krzno, mladoženje su razmenile prstenje. Cepo Modisane prihvatio je prezime zvog supruga, tako da sada njegovo puno ime glasi Cepo Kameron Sitol.

- Toliko volim Tobu! Veoma sam uzbuđen što smo sada obojica gospodin Sitol. Neki misle da su biti gej i biti Afrikanac dve suprotstavljene stvari, ali biti gej je podjednako “afrički” kao i biti crn. To je deo kulture u kojoj smo ukorenjeni – rekao je Cepo, a prenosi “Dejli mejl”.

Par planira da jednog dana dobije dete, uz pomoć surogat majke. Krajem godine prirediće nešto intimniju svadbenu ceremoniju i u Johanesburgu.

- Blagosloveni smo što imamo porodice koje nas podržavaju. Vole nas iako smo gej – rekao je Cepo za “Mamba onlajn”.

Tobina majka Lindive Dladla oduševljena je što se njen sin oženio osobom koju voli.

- Veoma sam srećna i zahvalna porodici Modisane na divnim poklonima. Želim im sve najbolje u budućnosti – rekla je ona.

Brak između osoba istog pola legalan je u Južnoafričkoj Republici već šest godina, ali Cepo i Toba predstavljaju verovatno prvi par koji se venčao u plemenskim nošnjama.

(Izvor: Telegraf)

Pogledajte još