Horoskopski znaci i filmski žanrovi...

Ovan voli akciju i romantične komedije

Ovan je ljubitelj svih filmova koji sadrže akciju i sport, ali ne buni se ni kada je u pitanju avantura. Među najdražim filmovima mu je Džejms Bond i to onaj s Pirsom Brosnanom. Nežniji pol više preferira klasične romantične komedije poput "Prekida" s Dženifer Aniston i Vinsom Vonom u glavnim ulogama, ali i klasične akcije poput "Umri muški".

Bik preferira filmove u kojima ima nasilja

Filmovi s puno nasilja i seksa sadržaj su koji će sigurno zainteresovati ovaj znak. Obožava radove Kventina Tarantina, a osim akcije, dragi su mu i horori. Ipak, njihov filmski ukus se ne zaustavlja na tome, jer obožavaju i crno-bele klasike, pogotovo one s Čarlijem Čaplinom. To se sve menja kada Bik postane roditelj, pa tada radije poseže za crtaćima poput "Potrage za Nemom" i mirnijim, porodičnim filmovima.

Za Blizance je psihološka drama najbolji izbor

Budući da su intenzivan znak, Blizanci najviše uživaju u psihološkim dramama kao što je "Večiti sjaj besprekornog uma". Osim drame, vole i erotske filmove poput "Devet i po nedelja". Najviše će ih zabaviti komedija, koja mora biti jako smešna da bi zadovoljila njihov ukus. Za njih definitivno nisu akcioni filmovi.

Rak voli dokumentarce

Ovaj vrlo emotivni i ženstven znak najviše će uživati u sentimentalnim filmovima poput ljubavnih drama i komedija. Film "Osmeh Mona Lize" u kome glavnu ulogu tumači Džulija Roberts idealan je za svakog Raka. Osim ljubavnih, Rak voli i istorijske filmove, kao i dokumentarce jer iz njih može nešto da nauči.

(old_image)
Film "Viki,Kristina, Barselona" Vudija Alena

Lav će uvek izabrati ljubavni film

Iako to nikad neće priznati, Lav je potajni sentimentalac. Ljubavni filmovi uvek će ga razveseliti i dirnuti, a među njima su "Ljubavna priča" s Rajanom Onilom i "Terms of Endearment" s Džekom Nikolsonom. Ljubitelji su i starijih komedija s Čarlijem Čaplinom. Mnogi Lavovi vole Klinta Istvuda, pa ni s njegovim filmovima neće napraviti pogrešan izbor. Rado će pogledati i akciju, ali ako mogu da biraju to će uvek biti "ljubić" ili komedija.

Za Devicu su filmovi u kojima životinje imaju glavnu ulogu

Praktična Devica može se prilagoditi svakom žanru i voli svašta da gleda. Ipak, posebno joj se sviđaju filmovi sa životinjama u glavnim ulogama, kao i filmovi naučne fantastike poput "2001: Odiseja u svemiru". Osim filmova za zabavu, tu su i dokumentarni filmovi koje Devica obožava i uvek će radije pogledati to nego komediju.

Komedija je za Vagu idealan film

Veliko Vagino srce najviše će usrećiti smešni filmovi sa životinjama. Uživaće i u crtanim filmovima, koje vole da gledaju s najmlađima, poput "Ledenog doba". Vaga voli i srceparajuće ljubavne filmove, ali i naučnu fantastiku poput "Legende" s Tomom Kruzom što je čini odličnim kompanjonom za gledanje filmova.

Za Škorpiju je horor pravi izbor

Škorpija je uvek misteriozna pa će i njen izbor filmova biti takav. Dobri horori poput "Teksaški masakr motornom testerom" uvek će biti njihov izbor. Osim horora, uživaće i u dobroj kombinaciji akcije i smeha poput "Okeanovih 11". Osim ovih žanrova, Škorpija voli i večne klasike poput vesterna.

(old_image)

Strelac će odabrati avanturističke filmove

Strelac je ljubitelj avantura u kojima preovladava akcija poput nezaobilaznog Džejmsa Bonda. Rado će pogledati i filmove s prekrasnim pejzažima, pa zbog toga voli dokumentarce o putovanjima i dalekim krajevima. Obožava i komedije, te će se vrlo rado nasmejati na vratolomije inspektora Kluzoa u "Pink Panteru".

Svi filmovi Vudija Alena dolaze u obzir kada je Jarac u pitanju

Jarac je znak koji voli lakrdije poput "Vriska", ali privući će ga i naučna fantastika "Star Treka" ili "Star Warsa" koje smatra legendarnim. Njegov omiljeni reditelj je Vudi Alen, pa su mu njegovi filmovi na samom vrhu najdražih.

Vodolija voli kultne filmove

Kod Vodolije ništa nije obično, pa tako ni filmski ukus. Voli kultne filmove poput "Rokija" i "Terminatora", ali i vizionarske filmove o budućnosti. Obožava Alfreda Hičkoka i njegove "Ptice" ili "Psiho". Filmovi katastrofe takođe će razveseliti svaku Vodoliju.

Ribe vole filmove za decu

Ribe uživaju u laganim i zabavnim filmovima poput romantičnih komedija, avanturističkim filmovima poput "Brodoloma života" s Tomom Henksom, ali i onim kultnim poput "Foresta Gampa". Obožavaju i filmove za decu kao što su "Hari Poter" i "Ledeno doba".

(Izvor: B92, 24sata)

Pogledajte još