Bez utakmica u sredu zbog Dana žalosti u Srbiji

Ministarstvo omladine i sporta izdalo je nalog granskim savezima da svoje aktivnosti prilagode novonastalim okolnostima u smislu odlaganja svih utakmica i takmičenja koja su zakazana za taj dan, saopšteno je iz tog ministarstva.

Sve utakmice četvrtog kola košarkaške Superlige Srbije koje su danas bile na programu odložene su za sutra. U saopštenju KLS ističe se da klubovi do danas u podne moraju da zakažu termine odigravanja mečeva u četvrtak.

U sredu je trebalo da se sastanu fudbaleri Rada i Spartaka u okviru 19. kola Super lige, a taj duel već je jednom odložen zbog lošeg stanja terena sredinom marta. Odložene su i sve utakmice 23. kola Prve lige Srbije.

"FSS obaveštava javnost o otkazivanju svih fudbalskih utakmica za sredu. Fš izražava najdublje i najiskrenije saučešće porodicama ubijenih", piše u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Zbog Dana žalosti odložene su i tri utakmice rukometnog Kupa Srbije, a generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao je agenciji Beta bi one mogle da se održe već u četvrtak.

"Takmičarska komisija je odlučila da se tri kup utakmice zakazane za sredu odlože, a mislim da će one možda igrati u četvtak, to će klubovi morati da se dogovre sa komisijom", rekao je Đurković.

Utakmice između vaterpolista Radničkog i Partizana, odnosno Crvene zvezde i Vojvodine u srpskom prvenstvu pomerene su za četvrtak.

Vlada Srbije proglasila je sredu za Dan žalosti, pošto je Ljubiša Bogdanović iz sela Velika Ivanča kod Mladenovca ubio je 13 ljudi, a potom pokušao da ubije suprugu i sebe.

Beta

Pogledajte još