Parada ponosa u septembru

Predstavnici organizacionog odbora "Parade ponosa 2013" razgovarali su sa predstavnicima Kancelarije za ljudska i manjinska prava o organizacionim detaljima Prajda.

Kako je za B92 rekao Goran Miletić, regionalni direktor organizacije Sivil rajts defenders i jedan od organizatora beogradskog Prajda, u narednom periodu očekuju razgovore i sa premijerom Ivicom Dačićem, potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

"To znači da je policiji ostavljeno dovoljno vremena da zajedno sa nama organizatorima pripreme Prajd 2013 . kako ne bi bilo nikakvih iznenađenja i argumenata da se s pripremama počelo kasno", kazao je on.

Na pitanje da li ove godine očekuje veću podršku vlasti, Miletić kaže da podrška institucija i ministara već postoji. "Međutim, kada je reč o Paradi ponosa uvek sve zavisi od jedne ili dve osobe u državi i čini mi se da će tako biti i ove godine", dodao je on.

Na pitanje da li veruje da će ove godine biti održana Parada, on kaže da veruje da će ona biti održana svih najavlljenih dana. "Biće puno događaja koji će biti bolji i verujem da će biti sve bez incidenata. Što se tiče same šetnje, to je nešto što ne možemo bez asistencije policije da uradimo i ja se nadam da će vlast , premijer i prvi potpredsednik shvatiti da su to i međunarodne obaveze Srbije i obaveze prema Ustavu i da će to konačno ispoštovati", zaključio je Miletić za B92.

Pogledajte još