Saveti za okorele neženje

Život samca nije samo glamur, privođenje klinki, oblokavanje pivom i gledanje fudbala. Nasuprot uvreženom mišljenju, ima tu i nekih mrskih, pa čak i neizbežnih kućnih poslova. Samo nema žene da ih obavlja, što dosta komplikuje stvari, ali nikako ne znači da ih moramo raditi. Ponekad je dovoljno biti snalažljiv.

Zato moramo ekonomisati sa vremenom i energijom, da bi je više ostalo za gorepomenute glamurozne aktivnosti. Evo nekih caka koje sam dugo i mukotrpno otkrivao samostalno, jer nisam imao nekoga da me prosvetli, kao vi. Mislim, ne nekoga kao što ste vi, nego kao što vi imate nekoga. Poput mene. Dakle, evo najzad i saveta:

Postavite kantu za đubre tik uz frižider. Na taj način uštedećete i do 5 minuta mesečno na bacanje prokisle, ubuđale i ostale propale hrane iz vašeg Čuvara Temperature Piva, najboljeg prijatelja svakog neženje. I zapamtite: gotova jela NE MORAJU da se čuvaju u frižideru. Premestite ih u špajz i tako napravite više mesta za pivo.

Nabavite ogromnu korpu za veš, idealno bi bilo crne boje.
Tako u slučaju iznenadne ženske posete možete da je izbacite u dvorište i pretvarate se da je to dvorišni kontejner, što umnogome objašnjava smrad ubuđalog prljavog veša koji u korpi stoji nedeljama, a ponekad i mesecima.

Ne zaboravite da tamne boje, iako vizuelno smanjuju prostor u vašoj momačkoj sobi, znatno smanjuju šanse da gosti primete fleke od kafe, sokova i drugih tečnosti po posteljini. Nećemo sad u detalje. Isto važi i za tepihe – tamnosmeđi tepih najbolje skriva blato. Uglavnom, tamne boje su vaši saveznici, upamtite to!

Mašina za sudove, koliko god primamljivo zvučala, ipak ne radi baš sve sama.
Često se morate saginjati ne biste li u nju ubacili tanjire, escajg, čaše i šerpe koje ste prethodno dobro isprali. O dosipanju praška, soli i tečnosti koja sudovima daje sjaj da i ne govorimo. Kada se sve sabere i oduzme – napolje sa mašinom! Umesto nje, u kuhinju možete da ubacite nešto korisnije, npr. stoni fudbal, ili fliper. Sudove će vam ionako bolje i kvalitetnije oprati ona mala koja vas povremeno posećuje radi... dobro, rekli smo da nećemo u detalje, ali svakako spojite ugodno i korisno – udarite joj na empatiju rečenicom „da mi sudopera nije prepuna, sad bih oprao šoljice i džezvu i skuvao ti kafu“.

Ova rečenica otkraviće i najtvrđe žensko srce.

(nastaviće se...)

Pogledajte još