I holivudske lepotice ratuju sa aknama, crvenilom i problematičnom kožom

Crvenokosa Džesika Častejn (36), kojoj je uloga u filmu “Zero Dark Thirty” ove godine donela nominaciju za Oskara, zbog nežne porculanske puti mora da izbegava kreme s hemijskim dodacima. Zato se neguje preparatima Usana Sense, koji ne sadrže paraben, kao i kremama June Jacobs, koje “brišu” hiperpigmentacijske mrlje.

Kira Najtli (28), zvezda filma “Ana Karenjina”, od puberteta se bori s aknama. Probala je razne preparate, a trenutno koristi kreme Barefoot Botanicals na bazi maslačka, ruže, hamamelisa, aloe vere i ulja jojobe.

Njihova koleginica Kameron Diaz (40) se, pak, muči s rozaceom – crvenilom i upalnim procesima – a pomažu joj preparati s D vitaminom i kortizonom, koji deluju protivupalno.

Među lepoticama s osetljivom kožom je i ovogodišnja dobitnica Oskara - Dženifer Lorens (22), ali ne ratuje koliko Kira i Kameron. Koža joj je “samo” suva, a neguje se kozmetikom Stuart Kaplan – preparatima istoimenog kalifornijskog dermatologa čije su pacijentkinje mnoge holivudske lepotice.

I En Hatavej (30), ovogodišnja dobitnica Oskara za sporednu ulogu u filmu “Jadnici”, je Kaplanova pacijentkinja. Nikad ne izlazi iz kuće bez kreme sa zaštitnim faktorom, a za šminkanje koristi isključivo mineralni make-up. On je proizveden u kontrolisanim farmakološkim uslovima, pa se preporučuje svim ženama s netolerantnom kožom.

Saveti Stjuarta Kaplana!

Izvor: Damir Leljak za Gloria.hr

Pogledajte još