Milanović napustio sednicu Sabora: Varate dečki, varate

Milanovića su iz takta potpuno izbacile optužbe HDZ-ovca, posebno reči bivšeg potpredsednika hrvatske vlade i bivšeg ministra spoljnih poslova i evrointegracija Gordana Jandrokovića.

- Mogao bih i ja sada da kažem da HDZ ima listu za EU izbore s najkvalitetnijim ljudima, a SDP je kampanju pretvorio u bitku o crnokošljašima jer im to odgovara zbog loše privredne situacije. Premijer virtualno vodi zemlju jer uopšte ne zna kakvo je stanje - rekao je Jandroković.

Nakon toga je Milanović demonstrativno napustio sednicu Sabora, dobacivši HDZ-ovcima: “Varate, dečki, varate”.

Hrvatski mediji navode da se premijer danas posvađao i sa predsednikom Sabora Josipom Lekom koji je bio prisiljen da Milanoviću kaže: “Zorane, sedi”.

Milanović je, naime, uporno zahtevao da on odgovori na pitanje koje je o privrednoj situaciji uputio HDZ-ovac DJuro Popijač zameniku ministra privrede, pošto ministar Ivan Vrdoljak u tom trenutku nije bio prisutan u sali.

Leko je najpre Milanovića mirno pokušao da uveri da će o privredi imati priliku da govori već na narednoj sednici Sabora, ali je Milanović bio uporan:
“Ne. Ja insistiram da odgovorim na ovo pitanje”.

Milanović je zapravo pokušao da uveri Leku da upravo on kao premijer ima pravo da odgovori na zastupničko pitanje kada resorni ministar nije prisutan.
Premijer je potom zatražio od predsednika Sabora Poslovnik, a ovaj mu je uzvratio”: “Ne dam poslovnik, Zorane”.

Uprkos tome Milanović je ostao da stoji objašnjavajući da zamenik ministra nije član vlade i da ne može da odgovara na pitanja poslanika, što je, kako je rekao kršenje poslovnika.

Leko je pak, svo vreme pokušavao da smiri situaciju i nagovori premijera da sedne:
“Zorane molim vas…”, ponavljao je Leko, ali je to bilo uzalud.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još