Nove epizode "Nadrealista": Neletovi skečevi o GMO Srbima

Na setu smo zatekli rediteljski tandem Neleta Karajlića, legendarnog tvorca sarajevske „Top liste nadrealista“, kao i Milorada Milinkovića, tvorca kultnih filmova „Čitulja za Eskobara“ i „Mrtav ladan“. Mladi glumci Miša Samolov, Marko Gvero i Jelena Đukić slušaju uputstva veselog Neleta Karajlića, jer treba da odglume skeč o genetski modifikovanoj hrani koja se proizvodi u Srbiji.

Za laboratorijskim pultom stoje reporter koga glumi Miša Samolov i hemičar Uglješa Geneza, koga glumi Marko Gvero. Sto je prepun epruveta koje se puše, voditelj u jednoj ruci drži mikrofon, a u drugoj lobanju. Priča kako se nalazi u laboratoriji za proizvodnju genetski modifikovane hrane u Plužinama i ispituje gospodina Genezu o njegovim proizvodima.

Genijalni hemičar je po nalogu ministarstva zdravlja proizveo šabački paradajz koji je ukršten surim orlom, tako da može da leti. Problem je što njegov leteći paradajz smeta avionima Nato pakta na velikim visinama. Zatim je napravio mleko koje je ukrstio s morskim rakom, tako da je dobio kancerogeno mleko za široku potrošnju.

Ekipa se smeje, ali tiho kako ne bi remetila glumce. Nele i Milorad Milinković su nekoliko puta ponavljali kadar sve dok nisu bili sasvim zadovoljni.

- Nele je zaista bio izuzetno inspirisan kada je pisao skečeve i neki će biti zaista za plakanje od smeha. Snimamo skeč o genetski modifikovanoj hrani, koja stvara potom genetski modifikovane Srbe. Neletovi fazoni su jedna fenomenalna postmoderna satira - rekao nam je Milorad Milinković.

Pogledajte još