Izađi iz prolećne depresije: Oraspoloži se ovim "sitnicama"!

Portal "Index" ti iz tog razloga donosi listu pozitivnih stvari koje ti u trenu mogu popraviti raspoloženje i učiniti da depresija nestane kao da je nikada nije ni bilo!

Pročitaj knjigu

Verujemo da već dugo nameravaš da pročitaš neku knjigu koja je na vrhu tvoje književne liste, ali uvek pronađeš neki razlog zbog kojeg to ne učiniš. Sada je pravo vreme da odvojiš nekoliko minuta u danu i napokon kreneš. Kada pročitaš prvu stranicu, ostale će ići same od sebe! Na kraju ćeš biti srećna što si zaboravila na probleme i vreme odvojila samo za sebe.

Pogledaj romantični film

Dosta ti je i dečka i prijateljica i svih problema koji postoje? Reši se stresa tako da se zatvoriš u svoju najdražu prostoriju i uhvatiš malo mira. Prebaci se u nestvarni svet filma sa ljudima koji su stvoreni jedno za drugo i uživaj u pravim ženskim srceparajućim scenama. Nakon toga ćeš se osećati bolje i imaćeš više razumevanja za svoje najbliže.

Slušaj dobru muziku

Jedna od najpoznatijih činjenica je da muzika sjajno utiče na loše raspoloženje. Napravi svoju omiljenu playlistu za depresivne trenutke i uživaj u svojim najdražim melodijama sve dok ne napuniš baterije i budeš spremna za nove izazove.

Napravi kupku

Ako u kupatilu imaš kadu, napuni je toplom vodom, stavi pene i rastopi antistres mirisne kuglice, i uživaj u opuštajućim aromama onoliko vremena koliko ti treba dok se zaista ne opustiš. Kupke su genijalan način za distancu od užurbanog načina života, ne traže previše novca, ni vremena, a deluju na toliko poseban način da ćeš ubrzo poželeti još jednu opuštajuću kupku, sve dok ti to ne postane mala slatka lična rutina.

Pogledajte još