Kinezi prodaju vibratore uz dečje igračke

Kako piše novosadski portal O21, zajedničko svim ovim "igračkama" je da rade na baterije i da koštaju po 1.700 dinara pošto je "igračka" za odrasle malo snižena.

Vibrator i lutka na naduvavanje nalaze se na najbližoj pregradi do kase i na njoj ima svega i svačega, kao i uostalom u celoj radnji. Ostale igračke za decu su odmah sa duge strane police, tako da je klincima ova ponuda izuzetno vidljiva.

"Došla sam sa detetom da kupim nešto za kuhinju. Svraćam često kod ovih naših Kineza i dete već zna gde su police sa igračkama. Ostala sam bez teksta kada me je pozvala i pitala da joj dohvatim lutku pored Toma da je pogleda", kaže za 021 Rozalija Marić (33) čije devojčica ima pet godina.

Ona dodaje da ranije nije primetila ovakvu vrstu robe kojoj je, kako kaže, ponajmanje mesto u blizini igračaka za decu.

Ova prodavnica nazvana "Kineska robna kuća" smeštena je iznad marketa Roda, najposećenijeg prodajnog objekta na Novom naselju pa je samim tim i ona izuzetno posećena.

"Bez obzira što ovaj tip radnji robe široke potrošnje karakteriše to da se u njima prodaje sve što vam padne na pamet, seksi igračkama nije tu mesto", kaže predsednik Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine Goran Papović.

On smatra da je poražavajuće da inpekcije prolaze pored takve robe i samo se nasmeju ili okreću glavu, a ne kažnjavaju prodavce.

"Pojedini prodavci smišljaju sve moguće načine kako da dođu do kojeg dinara, pa misle ako se seksualna pomagala nađu pored igračke, da će mama ili neko drugi primetiti da ima još nešto drugo što bi možda njih zanimalo. Takav vid razmišljanja je odvratan, i jedino što mi možemo je da pozovemo potrošače da takve prodavnice zaobilaze", navodi Papović.

On dodaje da ne mogu više da učine, jer su ovakve slučajeve prijavljivali tržišnoj inspekciji, ali nikakav odgovor nisu dobili.

Izvor: 021/NoviMagazin

Pogledajte još