Crnogorci ljuti: A nama PayPal?

Iz MIDT-a navode da su im ranije obećali da će PayPal dobiti u paketu sa Srbijom.

“Prema najavama iz PayPala, dobili smo čvrsta uveravanja da će Crna Gora dobiti PayPal sistem u paketu sa više zemalja regiona i da je 2012. godina poslednja godina u Crnoj Gori bez PayPala”, kazali su u MIDT.

Iz kompanije PayPal objasnili su da je odlučeno da se trenutno PayPal sistem uvede u države koje iz planirane grupe, imaju najveće tržište, pišu podgoričke Vijesti.

MIDT je već kontaktiralo menadžement kompanije PayPala i u njihovom odgovoru, navode u tom ministarstvu, obavešteni su da je menadžment PayPal- odlučio da grupu država koje su bile planirane za uvođenje PayPala u ovoj godini, među kojima je i Crna Gora, podeli iz strateških razloga kompanije.

U MIDT su kazali da su iznenađeni postupkom i odnosom kompanije PayPal, jer su na ovaj način građani Crne Gore diskriminisani u odnosu na građane iz drugih država regiona.

Crna Gora je, kako je više puta naglašeno tokom proteklog perioda, davno uklonila sve prepreke da PayPal dođe. Zahtev za osnivanje kancelarije te kompanije za Evropu, upućen je sredinom 2009. godine, pišu tamošnji mediji.

Podsetimo, Srbija je u noći između 9. i 10. aprila postala dostupna na listi zemalja iz kojih je moguće otvoriti PayPal nalog. Ali zasada još nema zakonskh mogućnosti za primanje novca.

(Izvor: B92, Vijesti)

Pogledajte još