Iranski naučnik tvrdi da je izumeo vremensku mašinu koja predviđa budućnost

Britanski "Dejli telegraf" prenosi pisanje iranske agencije "Fars" u kojem je navedeno da je Razegi registrovao "Arjajek Mašinu za putovanje kroz vreme" u državnom Centru za strateške izume. Uređaj navodno može da u štampanoj formi izbaci predviđanje budućnosti osobe koja ga dodirne.

Iako ovakav opis najviše podseća na poboljšanu verziju staklene kugle iz crtanih filmova, Razegi tvrdi da njegov uređaj radi na principu složenih logariatama koji "predviđaju šta će se pet do osam godina u budućnosti desiti nekoj osobi, uz 98 odsto tačnosti".

Uz to što je izvršni direktor Centra za strateške izume, Razegi je i višestruki pronalazač koji je do sada patentirao 179 izuma pored ovog.

- Na ovom projektu sam radio poslednjih deset godina. Moj izum može da stane u kućište personalnog kompjutera i može da predvidi detalje iz života korisnika od pet do osam godina u budućnosti. On vas neće odvesti u budućnost, već će budućnost dovesti vama - kaže Razegi.

On navodi da vlada Irana može da predvidi mogućnost vojnog sukoba sa stranom državom, kao i da uz pomoć njegovog uređaja može i da predvidi fluktuaciju kursa stranih valuta i cena nafte.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još