Najveće mane horoskopskih znakova

OVAN - Vi uvek morate da budete u pravu. Impulsivni ste, brzopleti i eksplozivni, a urođenom arogancijom umete i da povredite druge. Skloni ste raspravama, lako se iznervirate, a još lakše uvredite, mada se isto tako brzo i ohladite. Ipak, s vama se ne treba "kačiti" jer umete da budete grubi, netolerantni i osvetoljubivi. U ljubavi ste dosta nepredvidivi, ljubomorni i posesivni. Zbog želje za dominacijom, kao poslovni saradnik možete da budete prilično neprijatni, a kao šef nepodnošljivi, pišu "Novosti".

BIK - Veoma ste svojeglavi, pa često tvrdoglavo terate po svome, čak i onda kada niste u pravu. Iako vam mnogo treba da se naljutite, kada vaš bes izbije na površinu podseća na vulkansku erupciju. Pomalo ste usporeni, a ponekad znate da budete dosta ležerni u izvršavanju svojih obaveza i poslova. Materijalistički ste orijentisani i novac vam je veoma važan. Ukoliko ste žena, mnogo polažete na svoju lepotu i možete da budete opterećeni izgledom. U ljubavi ste posesivni i ljubomorni, mada to retko priznajete, a umete da budete i neverni.

BLIZANCI - Vaša pričljivost i ljubopitljivost ponekad mogu da "izlude" sve oko vas. Raspoloženje vam je nepredvidivo i promenljivo čime, takođe, možete da zamarate okolinu. U stanju ste da obećate mnogo, ali ne i da ispunite. Umete da budete proračunati i lukavi, a često krijete i strah od neuspeha. Najčešće ste okupirani nekim velikim planovima, pa u isto vreme možete da započnete nekoliko poslova, mada polovinu uglavnom ne uspevate da dovršite. U ljubavi ste često racionalni kako biste sebe zaštitili od eventualnih razočaranja.

RAK - Mrzovoljni ste, često menjate raspoloženja i skloni ste samosažaljenju. Brzo se uvredite, a tu osobinu posebno pokazujete u odnosu sa emotivnim partnerom. Ali, ukoliko neko pokuša da dirne u vaš ego i sujetu, možete da budete vrlo osvetoljubivi. Ponekad se toliko uvučete u svoj oklop da vas je jako teško odatle izvući. Umete da budete proračunati, egocentrični i samodovoljni, pogotovo ukoliko ste žena, a do uspeha birate najlakši put, preko muškarca. Skloni ste preterivanju u piću, naročito ako ste muškarac.

LAV - Vrlo ste teatralni, pa često dramatizujete događaje da biste skrenuli pažnju na sebe. Volite da budete u centru pažnje i jednostavno ne podnosite da budete neprimećeni. Sujetni ste, uobraženi i volite da dominirate, u čemu često preterujete. Hvalisavi ste i skloni detinjastom ponašanju. Gluma zna da bude vaša maska, jer se plašite podsmeha i omalovažavanja okoline. Iako ste ambiciozni, umete da budete lenji i da zavidite uspešnijima od vas. Ponekad pomažete drugima da biste pokazali kako se bez vas ne može.

DEVICA - Velika ste pričalica, ponekad toliko opširni da možete da "udavite" sve oko sebe. Ili o svemu volite da budete obavešteni ili idete u drugu krajnost i povlačite se u sebe. Teško podnosite kritiku na svoj račun, dok ste prema drugima veoma kritički nastrojeni. Često potiskujete emocije i skloni ste raznim strahovima u vezi sa zdravljem. Takođe, možete da budete skloni napadima besa i nervoze. Veliku pažnju posvećujete ishrani i higijeni, umete da budete preterano pedantni, ali to je jače od vas.

VAGA - Iako delujete kao neko ko zna šta hoće, neodlučnost vas često usporava u donošenju važnih odluka. Što je izbor pred vama veći, više se dvoumite. Skloni ste promenama raspoloženja, a vaše reakcije često su nepredvidive. Brzo se naljutite, a nesvesno umete i da uvredite. Sujetni ste i pomalo nadmeni. Veliku pažnju poklanjate fizičkom izgledu ali i društvenom statusu. U ljubavi umete da budete hladni i posesivni, dok osećanja unosite u svoj posao. Ukoliko ste muškarac, partnerka na vas ne može previše da se osloni.

ŠKORPIJA - Vaše tajanstveno ponašanje ponekad je teško odgonetnuti, zbog čega okolina može da vas doživljava kao usamljenika. Iako delujete nezainteresovano, sve primećujete, ali retko pokazujete šta osećate. Volite da namećete svoju volju, jer smatrate da ste u pravu. Kada vas neko isprovocira, znate da budete neprijatni i sarkastični, a uvrede ne zaboravljate. Ukoliko ste žena, znate da budete sujetni, arogantni, samoživi, hvalisavi, skloni spletkama i porocima, ljubomorni, posesivni i osvetoljubivi.

STRELAC - Vaše raspoloženje je promenljivo, bilo da preterujete ili se povlačite u sebe. Umete da budete detinjasti, nepraktični, nestrpljivi i nametljivi, a sagovornika možete da "udavite" pričama o svojim avanturama i interesantnim događajima, najčešće sa putovanja. Takođe, umete da budete netaktični, tvrdoglavi i skloni raspravama. U poslu ste često neefikasni i skloni odugovlačenju prilikom donošenja važnih odluka, dok ste u ljubavi površni, neverni i često kažete jedno, a uradite drugo.

JARAC - Posao i karijeru volite da stavljate u prvi plan. Status vam je veoma bitan, često ste opsednuti uspehom i volite da dominirate. Konzervativni ste i tvrdoglavi, a razum vam često upravlja i srcem. Skloni ste raspravama, a možete da budete i veliko zlopamtilo. Imate problem sa ispoljavanjem emocija, pogotovo ukoliko ste žena. Umesto da pokažete osećanja, analizirate ih ili se vraćate na greške iz prošlosti. Da biste izbegli razočaranja, povlačite se u svoj svet u kojem je malo kome dopušteno da zaviri.

VODOLIJA - Egocentrični ste, buntovni i uglavnom sve znate najbolje. Nepredvidivi ste, nepouzdani, a umete da budete i svađalački nastrojeni. Nemate dovoljno strpljenja i znate da budete vrlo sarkastični. U ljubavi ste vrlo posesivni i ljubomorni, mada to vešto krijete. Previše ste radoznali da biste ostali verni, a u flertovanju uživate. Dom vas ili uopšte ne interesuje ili možete da potrošite dosta novca na opremanje životnog prostora.

RIBE - Vaša sujeta je naglašena, preosetljivi ste i usredsređeni na sebe i svoje probleme. Umete da budete malodušni, nesigurni, nepostojani, neprilagodljivi, neodlučni, kolebljivi i nestrpljivi, a mana vam je i nedostatak tolerancije. Smatrate da ste neshvaćeni, pa se često izolujete od sveta. Vaša nepraktičnost može da vam zada dosta problema u svakodnevnom životu. Često idete protiv svojih interesa i terate inat, a uvrede dugo pamtite. Svoju romantičnu stranu ponekad ne umete da pokažete na pravi način.

(Izvor: Večernje novosti - Marina Jungić)

Pogledajte još