SNS traži povlačenje Deklaracije i ostavku Pajtića

Mirović je na konferenciji za novinare rekao da bi se Pajtićevom ostavkom stekli uslovi za prevremene izbore u Pokrajini.

On je poručio da će miting biti miran i dostojanstven i pozvao građane Novog Sada da mu se priključe i da ponesu sa sobom lalu ili neki drugi cvet "i tako pokažu da nismo revolucionari, već pristojni građani koji se protive opstanku privatne države Vojvodine".

"Nećemo dozvoliti provokacije niti narušavanje javnog reda i mira, uprkos nekim informacijama o mogućim izrežiranim incidentima od onih koji su produkovali ovu Deklaraciju", kazao je Mirović.

Dodao je da učesnici skupa žele da pokažu da nisu za revoluciju, već da su civilizovani ljudi i da istorija ne mora nužno da se ponavlja.

Mirović je pozdravio današnji apel predsednika pokrajinskog parlamenta Ištvana Pastora da pokrajinska Vlada povuče Deklaraciju.

"To je znak da i u nekim strankama vladajuće koalicije u Pokrajini postoji interes za dijalog i kompromis. Zato pozdravljam poruke i iz SVM-a i LSV-a, a to je za nas i signal da u vladajućoj koaliciji postoje neslaganja oko načina predstavljanja Deklaracije, ali i oko njenog sadržaja", kazao je on.

Mirović je najavio da će SNS učestvovati u radu svih skupštinskih odbora i da podržava dijalog u institucijama, ali na tragu njihove incijative kojom se osporava legitimitet aktuelne pokrajinske vlasti.

Naveo je i da će uz protestno okupljanje pred Banovinom biti organizovana i protestna šetnja centralnim gradskim ulicama u Novom Sadu, ali nije mogao da potvrdi da li će se mitingu pridružiti i lider SNS-a Aleksandar Vučić.

SNS saopštila je danas da je veoma zabrinuta zbog neodgovornog ponašanja pokrajinske vlasti i Demokratske stranke, koji na najavu održavanja skupa ispred pokrajinske vlade, reaguju nervozno, iako su organizatori skupa najavili dolazak sa cvećem pred sedište Bojana Pajtića, kako bi svojim brojem pokazali da nema pravo da urušava Vojvodinu.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još