Slovenačku premijerku mediji ismevaju zbog lošeg engleskog (VIDEO)

Slovenija se poslednjih sedmica pominje kao zemlja kojoj bi mogla biti potrebna međunarodna finansijska pomoć, što nova vlada odbija i tvrdi da ima plan kako da sama izađe iz teškoća koje uzrokuje bankarski sektor.

- Verujem da možemo sami resiti naše probleme. Mi znamo šta moramo da učinimo, mi to možemo i mi ćemo to napraviti. Slovenija apsolutno nije Kipar, naš bankarski sistem ima teškoće, ali nije prevelik... Ne treba nam finansijska pomoć nego nam je potrebno vreme - navela je premijerka u četvorominutnom razgovoru.

Video sa izjavama predsednice vlade za CNN u Sloveniji je postao pravi medijski hit, uz opštu ocenu da su je njeni stručnjaci za komunikaciju "slabo pripremili" za intervju.

Kamera je otkrila da Bratušekova tokom razgovora više puta baca pogled prema napisanim beleškama, jednim delom diskretno sakrivenima iza buketa cveća na stolu, njeni odgovori su se činili naučenima, a ograničavajući faktor bio je i oskudan engleski jezik kojim se služila.

Mediji tvrde da je još više kritika nastup Bratušek na CNN-u dobio od slovenačkih ekonomista i finansijskih stručnjaka, koji smatraju da je bio katastrofalan i da je propustila dobru priliku da međunarodnu poslovnu javnost i finansijska tržišta smiri najavama o konkretnim potezima vlade.

Engleski ne ide od ruke ni našim političarima. Vuk Drašković, Snežana Malović i predsednik Nikolić doživeli su osude i podsmeh zbog "poznavanja" ovog jezika.

Vuk Drašković

Snežna Malović


Tomislav Nikolić

(Izvor: Blic, Tanjug )

Pogledajte još