Jovanović: U Novom Sadu se ne brani Kosovo

Na ovaj način predložena Deklaracija, u kojoj se ne vidi politika s vizijom sposobna da krene u susret rešavanju problema, logična je posledica politike koji je vodila Demokratske stranka, rekao je Jovanović na proslavi sedme godišnjice osnivanja LDP-a u Novom Bečeju, gde je ta stranka stožer lokalne vlasti.

On je ocenio da je isti slučaj i sa Srpskom naprednom strankom koja je "žrtvovala Vojvodinu u obračunu sa DS", nastojeći da u toj pokrajini uradi ono što joj je pošlo za rukom u nizu lokalnih samouprava, u kojima je preuzela vlast.

"U Novom Sadu se ne brani Kosovo, nego u Novom Sadu oni pokušavaju da 'kosovizuju' Srbiju", rekao je lider LDP-a.

Govoreći o Novom Bečeju, Jovanović je ocenio da se to mesto mnogo razlikuje u odnosu na pre sedam godina, zato što se tu uvek radi.

Menadžer LDP u Novom Bečeju i predsednik te opštine Saša Šućurović rekao je da je LDP već treći mandat, odnosno sedam godina, stožer vlasti u tom gradu, zato što ga građani ne biraju samo na osnovu partijskih programa, nego i na osnovu postignutih rezultata.

On je podsetio da je Novi Bečej prvi dao opštinsku zemlju u zakup poljoprivrednicima, a kasnije i posredovao u otkupu ranije privatizovane zemlje, uz obezbeđenje povoljnih bankarskih kredita.

Šućurović je posebno izdvojio i započete projekte poput izgradnje Hale sportova i dovršetka opremanja industrijske zone.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još