Stjuardese zaboravile slepu devojku iz Srbije: Deset sati provela sama na aerodromu

Dvadesetogodišnju slepu devojku M. V. juče su na aerodromu u Frankfurtu zaboravile stjuardese zaposlene u avio-kompaniji "Lufthanza“, koje su bile u obavezi da je, kao putnika s posebnim potrebama, smeste u sedište prilikom presedanja na let za Bejrut. Da sramota kompanije bude još veća, oni su nakon što je avion odleteo nesrećnoj devojci dali samo vaučer od 10 evra, iako na aerodromu najobičniji sendvič košta paprenih 8,59 evra.

- Ovo je strašna sramota "Lufthanze“! Devojka je provela punih deset sati sama na aerodromu, niko od njih nije hteo čak ni da se osvrne. Dali su joj vaučer od deset evra, za koji, pored jednog sendviča, nije mogla da kupi ni flašicu vode, a da ne pričam o stresu koji je mučenica doživela. Ovo treba da se naplati na sudu. Da je kojim slučajem naša kompanija napravila ovakav propust, svi bi brujali od kritike, a za stranu kompaniju ništa, čuva im se reputacija - kažu prijatelji devojke, koja se sama našla u Frankfurtu bez ijedne svetle tačke pred očima.

Ona je u Beogradu regularno kupila avio-kartu od Beograda do Bejruta u Libanu, ali s naznakom "wheelchair“, što znači da je putniku neophodna specijalna asistencija prilikom ukrcavanja, iskrcavanja i svakog presedanja iz aviona u avion. Zaboravljenoj putnici su u Frankfurtu stjuardese pomogle da se iskrca iz aviona, ostavile su je na aerodromu, tu su pravili pauzu od sat i po, ali kad je trebalo da pređu u drugi avion za dalji let ka Bejrutu, po nesrećnu M. V. niko nije došao.

- Čak i ako posmatramo tako da se greške dešavaju, neoprostivo je to što joj nakon odlaska aviona niko ništa nije obezbedio, a imali su mogućnosti - kažu upućeni u ovaj događaj.

Prema njihovim rečima, tek kad su rođaci M. V. preko privatnih veza reagovali, ona je premeštena u odgovarajući prostor, gde se i odmorila.

Ogorčena devojka će najverovatnije tužiti avio-kompaniju zbog nemara i nepoštovanja unapred plaćenih usluga.

Izvor: Kurir

Pogledajte još