DJ Lea Dobričić predstavlja Srbiju na Ibici!

Prema odluci žirija u sastavu Vlada Janjić, Dejan Milićević i Marko Milosavljević, ona je, svojim DJ setom, nadvladala jaku konkurenciju ispunivši kriterijume među kojima su izbor muzike, veština miksovanja, kontakt s publikom, nastup i lična energija. Ostali finalisti bili su Goran Kan, Lio, Luka Vuković i Aleksandra B. Šaranac.

Lea će, zajedno sa predstavnicima ostalih zemalja, otputovati na International Music Summit na Ibici, gde će učestvovati u intenzivnim muzičkim radionicama sa super zvezdama kao što su Fatboy Slim, Avicii, Joe Goddard iz projekta Hot Chip, Maceo Plex, Solomun i Steve Lawler. Troje najtalentovanijih ostvariće svoje snove dobijanjem letnjih rezidentura u klubovima među kojima su Cafe Mambo i Sankeys.

Ogromna mi je čast što ću predstavljati Srbiju na Ibici i daću sve od sebe da opravdam ukazano poverenje. Veoma se radujem što ću učiti od muzičara kao što su Fatboy Slim, Maceo Plex, Solomun i Steve Lawler i verujem da će to biti prekretnica u mojoj karijeri. Burn čini neverovatnu stvar time što talentovanim DJ-evima pruža priliku koja se dobija jednom u životu. Jako sam srećna što je ove godine ta prilika pružena meni”, izjavila je Lea Dobričić.

Takmičenje je održano u idealnim uslovima, pred punim prostorom novosadske „Fabrike“. Svi finalisti su tokom nastupa, naravno, zadovoljili kriterijume vezane za selekciju muzike, tok seta i DJ tehniku koje postavlja „Burn residency“ standard, tako da je konačna odluka doneta na osnovu finesa – veštine programiranja inače kratkog seta od 20-ak minuta, interakcije sa publikom, stava i energije koje su ispoljili sa ciljem da prodrmaju i animiraju dancefloor. U tim elementima, Lea Dobričić se pokazala za nijansu bolja od drugih. Žiri je posle takmičarskog dela vagao još 10-ak minuta da se utisci malo slegnu i jednoglasno proglasio pobednicu. Želim da se zahvalim svim učesnicima, nadam se da su i pored konteksta takmičenja uživali u nastupima na ovakvom partiju, kao i da ćemo ih uskoro ponovo slušati“, izjavio je Vlada Janjić, član žirija.

Lea Dobričić će svoj prvi Burn nastup pred odlazak na Ibicu imati 27. aprila u klubu The Code u Subotici, zajedno sa Burn DJ-evima i lokalnom podrškom.

Više informacija na:
www.burn-studios.com
www.facebook.com/BurnEnergy

Pogledajte još