Kostreš: Dobrodošli na miting, izvinite što nemamo ni za jogurt

Kostreš je, na konferenciji za novinare, rekao da u Deklaraciji nema nikakvog separatizma i pozvao je direktora policije da, ukoliko postoje naznake separatizma, pohapsi sve one koji se zalažu za taj dokument. Povodom najavljenog mitinga u Novom Sadu, Kostreš je rekao da ni današnji ni bilo koji drugi miting neće uplašiti članove LSV da odustanu od svoje političke borbe za punu autonomiju AP Vojvodine u okvirima Ustava Srbije.

Na pitanje novinara da prokomentariše činjenicu da Demokratska stranka nije konsultovala svoje koalicione partnere prilikom pisanja teksta Deklaracije, Kostreš je rekao da je to nekorektan potez, ali da će se sve rešiti naknadnim razgovorima u okviru koalicije i da veruje da je to poslednji put da se nešto tako dešava.

- Ministri u pokrajinskoj vladi iz redova LSV tekst Deklaracije su dobili na samoj sednici vlade, pročitali ga i glasali za njega. Ako Bojan Pajtić smatra da je to obaveštavanje koalicionih partnera onda neka tako bude - rekao je Kostreš, na pitanje da prokomentariše Pajtićevu izjavu da su koalicioni partneri DS bili obavešteni o tekstu Deklaracije i da su glasali za njega.

Kostreš je potvrdio da LSV nije učestvovala u pisanju Deklaracije, ističući da bi tekst Deklaracije bio znatno jasniji i precizniji, a zahtevi znatno veći da je u njenom pisanju učestvovala Liga socijaldemokrata Vojvodine.

- LSV želi dobrodošlicu svim mitingašima koji će iz svih krajeva Srbije danas doći u Novi Sad, a ligaši im se izvinjavaju što im ne mogu ponuditi jogurt jer je Vojvodina opljačkana - ironično je kazao Kostreš, dodajući da sve goste Novog Sada poziva da se ponašaju onako kako bi oni voleli da se neko ponaša u njihovom gradu.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još