Antoniću iz "Agrobanke" potvrđeno još 30 dana pritvora

Osim Antoniću, pritvor je pravosnažno produžen i Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Branimiru Uzelcu, Miloš Uzelcu, Saudu Hasoviću, Milanu Antoniću i Dragomiru Jovanoviću, rekla je danas Tanjugu portparol Alepacionog suda Mirajan Piljić.

Njima je pritvor produžen zbog sumnje da su izvršili krivično delo za koje je propisana kazna zatvora više od deset godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela mogu dovesti do uznemirenja javnosti ili ugroziti nesmetano i pravično vodenje krivičnog postupka.

Prema oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno cenio da i dalje stoje zakonski razlozi za produženje pritvora, navela je Piljić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je1. februara optužnicu protiv Antonića i još 20 okrivljenih u slučaju "Agrobanka", dok je istraga protiv vlasnika "Habitfarma" Radoslava Sekulića trenutno prekinuta, jer su se veštaci izjasnili da zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja privremeno ne može da učestvuje u krivičnom postupku.

Optužnica je podignuta i protiv Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića, Bobana Labovića, Vehba Papića, Duška Sekulića, Dragomira Jovanovića, Borke Filipović, Nenada Maričića, Snežane Paunović, Dragovana Milinkovića, Miloša Markovića, Duška Šunjevarića, Bratislava Mihajlovića, Branimira Uzelca, Sauda Hasovića, Slobodana Ratkovića, Miloša Uzelca, Milana Antonića, Zvezdana Damjanovića i Stojana Stojanova.

Njih optužnica tereti za nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija u "Agrobanci" koji su odobravani preduzećima „Habit farm", „Svis farmacija", „Svis inter medikal", „Produkt trejd fajnans", „Vestern stajl", „Merkjuri Internacional", „Luton", „Novi dani", „Hed komerc" i „Drina Timber".

Time je, kako sumnja tužilaštvo, pribavljena imovinska korist u iznosu višem od 5,7 milijadri dinara, a na taj način su kao saizvršioci, okrivljeni izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Početak tog postupka počeo je 8. avgusta 2012. godine hapšenjem Dušana Antonića, a kasnije su usledila nova proširenja istrage.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još