Vermezović: Možemo da se izdignemo iz teške situacije

"Za svaku narednu utakmicu kažemo da je najvažnija, ali ova protiv Javora ima određenu težinu, pošto želimo da se vratimo u pobednički ritam, posle tri utakmice bez pobede. Velika ekipa, kao što je Partizan, zna da se izdigne iznad situacije. Želimo da odigramo dobro tu utakmicu i uđemo u pobednički ritam", rekao je Vermezović na konferenciji za novinare u Zemunu.

Partizan je u prethodne tri utakmice osvojio dva boda, remiziravši sa Hajdukom u Kuli 1:1 i Slobodom u Užicu 0:0, a u prošlom kolu izgubio je na svom stadionu od Vojvodine sa 2:1, pa je tako Crvena zvezda zaostatak od 11 bodova smanjila na četiri.

Vermezović je rekao da je Javor tradicionalno nezgodan protivnik i da ne očekuje da će se ekipa iz Ivanjice sutra braniti.

"Ne očekujem da će Javor igrati zatvoreno. Svako pravi igru u odnosu na igrače koje ima. Oni imaju iskusnu i jaku ekipu i na terenu prividno izgleda da igraju bunker. Imaju dobre individualce, neće biti lako, ali trudićemo se da neđemo put do gola", kazao je šef struke Partizana.

Trener Partizana rekao je da bi za njegovu ekipu mogla da bude olakšavajuća okolnost to što će fudbaleri Javora više razmišljati o revanš utakmici polufinala Kupa protiv Jagodine, koja ih očekuje u sredu.

Vermezović je rekao da u timu zbog suspenzija neće biti Aleksandra Mitrovića i Nikole Ninkovića, kao i ranije povređenog Lazara Markovića, koji će se sledeće nedelje vratiti sa terapija iz Engleske.

On je dodao da će Miloš Ostojić pauzirati mesec dana zbog povrede kolena, koja nije teže prirode, ali je on ipak odlučio da ode na operaciju.

Vermezović je potvrdio da je grupa starijih fudbalera održala sastanak sa igračima, ali i da je sa fudbalerima razgovarao direktor.

"To je dobra stvar, stariji igrači su tu da budu uzor mlađima, jer znaju kakav odnos PArtizanov igrač mora da ima prema igri i van terena. I direktor je održao sastanak, nije bilo ništa spektakularno. Dobro je kada igrači vide, da rukovodstvo brine o njima", kazao je Vermezović.

Navijači Partizana su prisustvovali jučerašnjem treningu prvotimaca, a Vermezović je rekao da je bio pozitivno iznenađen reakcijom.

"Navijači od nas traže jednu stvar, a to je borbenost i zalaganje. Znali smo da će nam sve oprostiti, osim nezalaganja i to je normalna stvar u svetu. Taj sastanak je ostavio odličan utisak", rekao je on.

"Sutra ćemo videti da li smo uspeli da oporavimo igrače, na psihološkom planu, ali po radu na treninzima, mislim da smo se vratili u normalu. Oni nisu navikli da gube. U prvom delu poraz od Donjeg Srema je bio kao šok terapija, posle toga nastavili smo niz pobeda, nadam se da će tako biti i posle sutrašnje utakmice",
dodao je on.

Upitan da li ima nešto da zameri sebi zbog prethodnih rezultata, Vermezović je kazao da je možda mogao u nekim situacijama da bude oštriji.

"U pojedinim trenucima, morao sam da budem oštriji prema njima, ali to nije moj stil. Ne tražim pozadinu nečega, nisam u paranoji i prihvatam ih sebi ravnima. Da samo bio oštriji, možda bi ekipa drugačije reagovala, ali ne volim da vičem i kažnjavam", kazao je trener crno-belih.

Utakmica 23. kola između Javora i Partizana igraće se sutra u 14.00 u Ivanjici.

Beta

Pogledajte još