Tole Karadžić: Zvezde nisu naklonjene domaćem fudbalu!

Karadžić je na obeležavanju 20. godišnjice FS Kolubarskog okruga rekao kako je to odgovor onima koji kritikuju rad FSS i tvrde da Savez ne pomaže razvoj fudbala u Srbiji.

On je ocenio da domaćem fudbalu "zvezde nisu naklonjene" kada su u pitanju rezultati reprezentacije, što se održava i na saradnju sa sponzorima.

"Tačno je da imamo pomoć UEFA i FIFA, ali je to oko 25 odsto godišnjeg budžeta F S S koji iznosi preko 12 miliona evra, a to
treba zaraditi",
kazao je Karadžić.

On je Valjevu i valjevskom fudbalu ponudio saradnju F S S da bi Kolubarski okrug u dogledno vreme dobio prvoligaša, ali je ukazao na to da se najpre moraju stvoriti uslovi koji bi, uz kontinuiran rad, dali rezultate.

Deo Srbije koji je iznedrio asove poput Dragana Džajića, Slobodana Santrača, Vladete Starčevića, Matije Nastasića, Radosava Petrovića i Nemanju Matića, zaslužuju prvoligaša, ocenjeno je na Skupštini FS Kolubarskog okruga.

Sa Karadžićem su u Valjevu bili i generalni sekretar FSS Zoran Laković i direktor reprezentativnih selekcija Savo Milošević.

Na večerašnjoj svečanosti, 30 organizacija i pojedinaca dobilo je "zlatne plakete" FS Kolubarskog okruga. Među njima i FSS, kao i FS Regiona zapadna Srbija sa sedištem u Kragujevcu.

Beta

Pogledajte još